Prăjitura lui mamaie, un desert care aduce aminte întotdeauna de copilărie. Când a avut de ales dintre toate deserturile din lume, Narcisa Birjaru, concurenta de la Chefi la cuțite, a ales prăjitura de la mamaie. A avut un succes imediat și extraordinar. ”Vreau să o cunosc pe mamaia ta!”, a spus chef Cătălin Scărlătescu, încântat că a mizat pe această prăjitură și avut din nou succes.
Un desert foarte apreciat la show-ul culinar ”Chefi la cuțite”
Prăjitura lui mamaie este un desert ușor de făcut și foarte gustos. De aceea, poate, aduce aminte de bunătățile din bucătăria bunicii. Narcisa Birjaru, concurenta de la Chefi la cuțite, a folosit rețeta bunicii ei de două ori și a avut un succes uriaș.
Narcisa Birjaru (24 de ani) este de meserie bucătar și lucrează la un stand up comedy. Ea a povestit în audițiile Chefi la cuțite 2021 că multă lume nu a crezut în talentul său, dar ea a muncit să dovedească contrariul.
Tânăra este căsătorită de 9 ani și a făcut sacrificii mari pentru a deveni bucătar. De altfel, prin participarea sa la show-ul culinary, ea vrea să arate că se pricepe cu adevărat la gătit. Concurenta a pregătit în audiții propria rețetă de burger cu cartofi și a dezvăluit că își dorește cuțitul de la Cătălin Scărlătescu.Pe parcursul probelor, Narcisa a dovedit că știe să gătească preparate simple, dar foarte gustoase.
“Prăjitura lui mamaie”, prezentată de Narcisa de la Chefi la cuțite, a făcut furori nu doar printre cei trei chefi, la duel, ci a fost extrem de apreciată și cei care au jurizat. Mulți internauți au devenit fani ai Narcisei și i-au cerut această rețetă.
Ingrediente
- foi de plăcintă din comerț
- 500 de grame de iaurt
- 5 ouă, zahăr vanilinat
- 200 de grame de fructe confiate
- zahăr după gust
- unt
- esență de vanilie
- zahăr pudră, pentru ornat
Mod de preparare
- Se lasă foile de plăcintă să se decongeleze bine.
- Se amestecă iaurtul cu zahărul și cu esența de vanilie. Apoi, se bat ouăle cu un tel și se adaugă la compoziția de iaurt. La final se pun și fructele confiate ori stafidele.
- Pentru montarea desertului este nevoie de o tavă de cuptor dreptunghiulară. Așezați 2-3 straturi de foi de placintă, astfel încât marginile foilor să iasă puțin din tavă.
- Topiți untul și ungeți foile cu o pensula între ele cu unt topit. Apoi turnați o treime de umplutură în tavă, pe urmă adăugați din nou 2-3 foi, apoi iar umplutură, până se termină compoziția.
- Ultimul strat poate fi din foi de plăcintă. Se lasă la cuptor până este bine rumenită.
- Se coace timp de 45 de minute la o temperatură de aproximativ 170 de grade (foc mediu), în cuptorul pe care l-am încălzit bine înainte.
- Când plăcinta a crescut, o scoatem din cuptor, o lăsăm să se „odihnească”, apoi presărăm pe deasupra zahăr pudră, după gust.
- Puteți presăra pe deasupra fructe confiate sau stafide.
Chefi la cuțite cu suspans. Cine a rămas în concurs
Beef Stroganoff. Rețeta din restaurantele rusești
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook