Simona Ionescu / Redactor Șef

Quesadilla cu pui și legume. Rețetă din bucătăria mexicană

Quesadilla cu pui și legume. Rețetă din bucătăria mexicană
Dacă ești în pană de idei și nu știi ce să mai gătești pentru una dintre gustările zilei, îți oferim o rețetă de quesadilla cu pui și legume, inspirată din bucătăria mexicană.

Quesadilla este un preparat din bucătăria mexicană, de tip fast food. Rețeta este compusă din foaie de tortilla umplută cu branzeturi, carne și legume și servită cu diverse sosuri. Este ideală pentru atunci când vii acasă după o zi obositoare de muncă și dorești un preparat rapid și ușor.

Urmărește mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru a pregăti și tu minunata rețetă din bucătăria mexicană.

Quesadilla cu pui și legume – Ingrediente

Nu uita că lista de ingrediente o poți adapta și după propriul gust, în special lista condimentelor adăugate. Preparatele mexicane sunt recunoscute pentru gustul lor picant, însă le poți adapta după preferințe.

Ingrediente pentru prepararea cărnii: 500 gr pulpe dezosate și piept de pui

sare și piper

150 ml sos barbeque

2-3 linguri de ulei

Ingrediente pentru prepararea legumelor:

250 g ciuperci proaspete

1 ceapă roșie

1 ardei gras

sare și piper

1-2 linguri de ulei

În plus: 4 foi de tortilla

200 gr cașcaval răzuit

pătrunjel verde, pentru decor

Mod de preparare

Pentru a prepara această rețetă de gustare din bucătăria mexicană, sunt necesari doar câțiva pași simpli și rapizi. Primul pas constă în pregătirea fripturii din carnea de pui. Taie carnea în bucăți mici pe care le amesteci cu sosul barbeque și le lași la rece pentru cel puțin 30 de minute. Dacă nu ai sos barbeque, nu-i nicio problemă. Poți folosi un amestec de condimente după propriul tău gust. Poți folosi boia de ardei iute și dulce, usturoi granulat, sau usturoi proaspăt, răzuit, oregano, etc.

După ce carnea s-a odihnit la rece pentru a se întrepătrunde cu aromele condimentelor se rumenește în tigaia încinsă cu 2-3 linguri de ulei. Amestecă intens bucățile de carne pentru a se rumeni uniform, apoi le transferi în alt vas.

Al doilea pas constă în pregătirea legumelor la tigaie. Curăță ceapa, ardeiul și ciupercile și toacă-le mărunt. În tigaia în care ai rumenit carnea de pui mai adaugi 1-2 linguri de ulei. Îl lași să se încingă bine, apoi adaugi legumele. Le sotezi rapid la foc mediu spre mare, apoi le transferi în alt vas și le lași să se tempereze.

Cum asamblezi quesadilla

După ce ai pregătit carnea și legumele mai ai un pas până când poți savura delicioasa quesadilla cu pui și legume. Pe un platou rotund așezi o foaie de tortilla. Peste jumătate din foaie presară puțin cașcaval răzuit.

Apoi așezi bucăți de carne, iar deasupra lor legume sotate. Adaugă și pătrunjel verde pentru un plus de prospețime și o pată de culoare. Mai presari puțin cașcaval răzuit peste ingrediente și pliezi partea liberă a foii de tortilla peste această umplutură. Presează ușor deasupra să se așeze bine ingredientele în interior.

Pune tigaia la încins, la foc de intensitate mică. Unge foaia de tortilla deasupra cu puțin ulei și așază quesadilla în tigaia încinsă, cu partea unsă în jos. Las-o să se rumenească pentru 1-2 minute. Unge cu puțin ulei și cealaltă parte de tortilla, apoi o întorci și o rumenești frumos și pe această parte. Poți servi quesadilla cu pui și legume simplă, sau cu diverse sosuri: de roșii, de iaurt, de brânzeturi, chiar cu un sos guacamole.

Sursa: Ca Tine

Cum prepară Vlăduț Varză a la Cluj sau Varză în straturi

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre