Simona Ionescu / Redactor Șef

Rețetă bavareză: Gâscă cu varză roșie, gătită de Vlăduț la Neatza

Rețetă bavareză: Gâscă cu varză roșie, gătită de Vlăduț la Neatza
Multe gospodine evită să gătească varza roșie, pentru că aceasta este mai pretențioasă decât varza albă, însă Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, ne sfătuiește să nu o evităm și ne provoacă să încercăm această rețetă bavareză de gâscă cu varză roșie.

Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, a pregătit în cadrul îndrăgitului matinal o interesantă și delicioasă rețetă bavareză de gâscă cu varză roșie. Puteți să faceți rețeta și cu rață sau un pui mare.

Varza roșie este mai bogată în vitamina C decât varza albă cu până la 50 %. Pigmentul care îi dă culoarea roșu-violet, se numește resveratrol, iar specialiștii spun despre acesta că ar fiunul dintre cei mai puternici antioxidanți naturali, descoperiți până în prezent. Varza roșie mai conține și iod care ajută la îmbunătățirea funcțiilor creierului, ale sistemului nervos, dar și ale glandelor endocrine. Consumul de varză roșie stimulează imunitatea și are efect antitumoral.

Ingrediente pentru Rețetă bavareză: Gâscă cu varză roșie

1 vază roșie

pulpe de gâscă

untură

2-3 mere

sare și piper

câteva bucăți de turtă dulce

1-2 batoane de scorțișoară

zahăr

Mod de preparare Rețetă bavareză

Pulpele de gâscă, condimentate cu sare și piper, se pun într-o tavă cu untură și se dau la cuptor, la 130 de grade pentru aproximativ 3 ore. Astfel, gâsca va fi gătită lent și își va putea păstra gustul, dar va ieși și fragedă. Se scot pulpele de gâscă din cuptor, se transferă în altă tavă fără grăsime și se mai lasă câteva minute la cuptor, la temperatură mare, pentru a se rumeni.

Varza roșie se tocă în cuburi mici și se fierbe în puțină apă cu puțină grăsime de la gâscă, condimentată cu sare și piper. Se adaugă și 1-2 batoane de scorțișoară, dar și cuburi din mere, care au fost, în prealabil, coapte la cuptor.

Pentru că, de regulă, carnea de gâscă se servește și cu ceva dulce, Vlăduț a folosit turta dulce, dar și zahărul. Turta dulce se mai dă la cuptor pentru a se usca. Apoi  se va transforma în crutoane cu care se va servi delicioasa varză cu gâscă. Iar pentru un decor de sărbătoare, Vlăduț a creat și un brăduț din zahăr ars pe care l-a decorat cu bucăți din turtă dulce.

Sursa: Chefi la cuțite

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre