Simona Ionescu / Redactor Șef

Rețetă: Bețișoare din broccoli cu cașcaval. Copiii sunt cei mai mari fani!

Rețetă: Bețișoare din broccoli cu cașcaval. Copiii sunt cei mai mari fani!
Înrudit cu varza albă, cea de tip kale, broccoli este o legumă renumită pentru calitățile sale binefăcătoare pentru organism. Un motiv în plus să încercați o rețetă simplă, dar extrem de gustoasă: bețișoare din broccoli cu cașcaval.

Excelent pentru ochi și diabet, broccoli este și prietenul celor care vor să dea jos colăceii de pe burtică. Ce spuneți de o rețetă delicioasă de bețișoare de broccoli cu cașcaval?

Ingredientele necesare

Potrivit tvrmoldova.md, pentru a pregăti un asemenea preparat, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 250 broccoli, 1 ou, 110 g parmezan, 110 g cașcaval, sare, piper după gust.  Pentru a pregăti sosul vă sunt necesare 20-30 g semințe de susan, 1 usturoi, sucul de lămâie, mărar, pătrunjel, sare și piper după gust.

Mod de preparare

Puneți broccoli la fiert pentru aproximativ zece minute. După ce a fiert, se scoate din apă și se scurge, apoi se taie mărunt. Bateți un ou, adăugând puțin piper și sare. Radeți cașcavalul și parmezanul și puneți peste ou, apoi amestecați totul cu broccoli. Din acest preparat, faceți niște chifteluțe, mai mici sau mari, în forma pe care o doriți.

Bețișoare de broccoli cu cascaval

Introduceți la cuptor pentru o jumătate de oră. Cât timp este în cuptor, pregătiți sosul. Puneți semințele de susan într-un blender, până se face ca făina, adăugați un cățel de usturoi și blendați în continuare. Tăiați verdeața și adăugați în sos, puțină apă și sucul de la o jumătate de lămâie, apoi blendați din nou. Scoateți bețișoarele din broccoli din cuptor. Lăsați puțin să se răcească și consumați cu sosul cu usturoi. Este un deliciu, iar această rețetă o veți repeta ori de câte ori doriți ceva cu totul deosebit.

Beneficiile consumului de broccoli

Potrivit specialiștilor, broccoli conține proteine, fibre, vitamina C, vitamina A, vitamina K, vitamina B9, dar și potasiu, fosfor și seleniu. Conform cercetătorilor de la Universitatea Nanjing Forestry din China, în broccoli s-a descoperit un flavonoid cu puternice proprietăți antiinflamatorii.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre