Simona Ionescu / Redactor Șef

Rețeta contesei Ilona, una dintre cele mai fantastice preparate boierești. Trucuri de la bucătarii interbelici

Rețeta contesei Ilona, una dintre cele mai fantastice preparate boierești. Trucuri de la bucătarii interbelici
Aveți poftă de un preparat cu totul deosebit? Ce spuneți să vă întoarceți în timp în gastronomia de odinioară? Rețeta contesei Ilona e exact ce aveți nevoie.

Se spune că această rețetă era nelipsită de pe masa celor mai bogați boieri de altădată și realizată doar de bucătarii renumiți ai vremii. Iar gustul e desăvârșit.

Ingredientele necesare 

Pentru a pregăti rețeta contesei Ilona, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 500 g piept de pui, 30 g unt, sare de mare, piper proaspăt măcinat, paprika, 50 ml bere neagră. Pentru sote de ghebe: 200 g ghebe fierte și scurse de apă, o jumătate de ceapă tocată mărunt, o lingură cu unt, rozmarin verde, 100 ml smântână, un strop de sare.

Pentru orez: 300 g orez, 50 g unt, 1 morcov mic, 1 ceapă mică, tocată mărunt, sare de mare, piper măcinat, un pahar cu vin alb, supă de pui sau legume, fierbinte.

Mod de preparare

Puneți într-o cratiță puțin unt și încălziți, dar nu mult. Adăugați ceapa toccata mărunt și lăsați să se înmoaie până devine sticloasă. Adăugați morcovul ras pe răzătoare mică, puțină sare de mare, uleiul de măsline și orezul. Se lasă pe foc aproximativ trei minute, apoi se stinge cu vin și supă de pui sau legume. Puneți puțină sare și piper și lăsați la foc mic, până ce orezul va fi fiert.

Feliile de pui se usucă

Se spală bine feliile de pui cu apă rece și se usucă cu prosoape de hârtie. Se presară cu sare de mare, piper și paprika. Încingeți unt într-o tigaie și puneți puiul, presărați rozmarin verde tocat și prăjiți pe ambele părți, până ce carnea se face albă. Adăugați Berea și mai lăsați pe foc până ce scade zeama și feliile de pui devin aurii.

Cum se prepare sote-ul de ghebe

Încingeți o lingură cu unt în tigaie, căliți cu o ceapă mică, toccata foarte fin. Când s-a înmuiat, puneți ghebele fierte și scurse bine de apă. Adăugași și un strop de sare și rozmarin proaspăt. Lăsați pe foc până ce apa se evaporă, adăugați smântână și amestecați până se îngroașă sosul. Cine va gusta din acest produs, nu-l va uita niciodată.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre