Simona Ionescu / Redactor Șef

Rețetă de „Bombe Nutella”, cele mai apetisante gogoși coapte

Rețetă de „Bombe Nutella”, cele mai apetisante gogoși coapte
Cine poate refuza o gogoașă caldă și super pufoasă? Se prepară simplu și faptul că nu sunt prăjite în ulei, le face și mai bune.

Ingrediente pentru 15 „Bombe Nutella”, cele mai apetisante gogoși coapte

340 gr făină

15 lingurițe Nutella

50 gr zahăr

7 gr drojdie uscată

1 lingură extract de vanilie

2 gălbenușuri de ou

60 gr unt

160 ml lapte

zahăr pudră vanilat

1 lingură ulei

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ℰ𝓂𝒾𝓁𝒾𝒶 ℳ𝒾𝒸𝓊 (@emilia.fotografiaza)

Mod de preparare

Se ia câte o linguriță de Nutella și se pune pe o farfurie. În total se pun 15 lingurițe pentru că se vor formă și 15 gogoși, își începe rețeta Emilia, pe contul ei de Instagram, Emilia Fotografiază.  Farfuria cu Nutella se dă la congelator până în momentul în care va trebui să umplem gogoșile. Se procedează astfel, pentru că Nutella este destul de lipicioasă și greu de lucrat cu ea. Fiind înghețată și compactă, ea se va așeza perfect în gogoși și se va dezgheța când gogoșile vor sta la dospit.

Se pun într-un bol făina cernută, zahărul și drojdia uscată. Se amestecă bine și se adaugă și următoarele ingrediente: extractul de vanilie, untul moale, gălbenușurile și laptele călduț. Se amestecă bine. Aluatul se frământă puțin, 3 – 5 minute, apoi se lasă la loc cald să crească 1 oră. După ce aluatul a dospit, se pune pe masa de lucru peste puțin ulei. Se frământă cât să devină un aluat ferm și se întinde apoi cu făcălețul o foaie de aproximativ 7 mm.

Se scoate Nutella din congelator și se desprinde ușor cu un cuțit în cazul în care s-a lipit pe farfurie. Puteți pune Nutella și pe o foaie de copt pentru o dezlipire mai ușoară.

Se ia câte o bilă de Nutella congelată și se „ascunde” în interiorul unei gogoși, închizând bine capetele. Partea unde s-a făcut „lipitura” va trebui să rămână în jos. Se pun gogoșile astfel formate direct în tava întinsă a cuptorului, pe foaie de copt. Se mai lasă gogoșile la dospit între 30 minute și 1 ora, apoi se coc la cuptor aproximativ 20 de minute la 170°C. Când sunt gata, se pudrează cu zahăr pudră vanilat.

Sursa. Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre