Cine ar putea refuza un covrigel pufos, proaspăt scos din cuptor? Dacă doriți să vă treziți familia cu o aromă mai tare ca orice cafea, mai plăcută și mai ispititoare, atunci încercați această rețetă de Bagel. Nu e nimic sofisticat, iar ingredientele se găsesc la tot pasul.
Ingrediente pentru Bagel pufoși
500 g | făină albă de alac |
250 ml | apă călduţă |
10 g | drojdie |
20 g | zahăr |
1 linguriţă | sare |
1 lingură | ulei |
Preparare:
- Amestecăm ingredientele şi le frământăm, obţinând un aluat frumos.
- Îl acoperim cu un șervet de bucătărie şi-l lăsăm să se odihnească timp de o oră. Scoatem aluatul pe o suprafaţă dată cu făină şi îl împărţim în 14 bucăţi egale. Formăm bucăţi dreptunghiulare, apoi cilindrice.
- Le răsucim, apoi le lipim capetele, formând inele. Le acoperim şi le lăsăm să se odihnească 10 minute.
- Într-o oală mare, punem apă la fiert cu o lingură de bicarbonat de sodiu. Punem inelele de aluat în apa clocotită şi le fierbem o jumătate de minut pe fiecare parte.
- Lăsăm să se scurgă, apoi le punem pe hârtie de copt. Când s-au uscat, le ungem cu ou bătut, le putem presăra cu mac, seminţe de susan sau de in, apoi le coacem timp de 20 de minute,în cuptorul preîncălzit la 200 de grade.
Poftă bună!
Sursă: Paprika TV
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook