Simona Ionescu / Redactor Șef

Rețetă de Ciorbă țărănească de spanac cu afumătură – rețeta lui Vlăduț

Rețetă de Ciorbă țărănească de spanac cu afumătură – rețeta lui Vlăduț
Cu arome de primăvară, dar și cu ceva afumătură de porc, Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, a inundat platoul emisiunii, preparând delicioasă rețetă de ciorbă țărănească de spanac cu afumătură.

Ciorbă țărănească de spanac cu afumătură este o zeamă de primăvară, delicioasă și plină de vitamine. O  putem prepara și noi acasă, foarte simplu. Iar cei care țin post, pot face abstracție de afumătură.

Ingrediente pentru Ciorbă țărănească de spanac cu afumătură

500 gr spanac, 1 legătură de ceapă verde, 1 salată verde (doar nervurile), 1 legătură de leuștean, 350 – 400 gr piept de porc afumat, 400 gr roșii conservate, zeamă de lămâie, 2-3 linguri de ulei, 2-3 ouă, sare și piper, după gust

Cum se prepară ciorba de spanac

Ceapa se toacă mărunt, pieptul de porc se taie în cuburi și se sotează împreună, în uleiul încins, dar adăugând pentru început, doar partea albă de la ceapă. După câteva minute se adaugă roșiile din conservă și se lasă să fiarbă până scad ca un sos.

Spanacul se opărește în apă cu sare și puțin bicarbonat. Apoi se scurge bine, se toacă și se adaugă peste ingredientele din vas, împreună cu cozile de la ceapa verde. Se adaugă și salata verde, doar nervurile groase, inima cum îi spune Vlăduț. Dar și câteva frunze și se completează cu apă fierbinte.

Se lasă ciorba țărănească de spanac să fiarbă pentru câteva minute. În acest timp se potrivește gustul cu sare și piper. Înainte de stingerea focului, se adaugă leușteanul tocat și ouăle bătute. Oăle se diluează înainte cu puțină zeamă fierbinte, așa încât să se formeze franjuri în ciorba de spanac.

Ciorba țărănească de spanac cu afumătură se acrește, după gust, cu zeamă de lămâie. Vlăduț ne asigură că este delicioasă, mai ales servită cu felii de pâine prăjite și tartinate cu brânză frecată cu mărar. Sfatul lui Vlăduț este să adăugăm în ciorbă, în timpul fierberii și cozile de la leuștean, pentru că vor da o aromă deosebită.

Sursa: Chefi la cuțite

Ce nu vom mai mânca din 1 aprilie. Este interzis prin lege

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre