Pe blogul Cosânzenele gătesc, această rețetă este una dintre cele mai comentate. Și asta pentru că e simplă, rapidă și, mai ales, delicioasă. Acest desert, Bougatsa, e o prăjitură tradițională grecească menită să vă transpună direct pe o plajă însorită, la Mediterana, de la prima îmbucătură.
Ingrediente pentru desert grecesc Bougatsa
– un pachet de foi subțiri (phyllo sau foi subțiri de plăcintă);
– 4 ouă;
– 400 ml de lapte
– 400 ml de smântână pentru gătit
– 270 g de zahăr
– un cub de unt topit
– vanilie (esență sau păstaie)
– un plic de praf de copt
– coajă de la o lămâie ecologică (opțional)
– zahăr pudră și scorțișoară pentru decor
View this post on Instagram
Mod de preparare
Întindem o foaie de plăcintă pe fundul tăvii. O ungem cu puțin unt topit, apoi luăm o altă foaie de plăcintă, o stropim cu unt (nu mai trebuie unsă), o strângem ca pe un evantai și o punem în tavă. Repetăm același proces cu toate foile rămase. Încercăm să le aranjăm astfel încât să fie cât mai înalte. Băgăm tava astfel pregătită cu foi în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius, timp de 12 – 15 minute (până când observăm că acestea devin arămii și crocante).
Între timp, pregătim crema amestecând cu un tel toate ingredientele într-un bol mai încăpător: mai întâi ouăle cu zahărul, apoi laptele, smântână pentru gătit, vanilia și praful de copt. Puteți pune acum și coajă de la o lămâie rasă – însă acest pas nu este obligatoriu. Punem apoi toată compoziția pe întreagă suprafață a plăcintei și băgăm din nou la cuptor pentru încă 20 de minute. O lăsăm să se răcească complet și apoi punem zahăr pudră și scorțișoară după gust pe deasupra.
Sursa: Instagram / Cosânzenele gătesc
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook