În zilele reci și în cele de post, o supă fierbinte și consistentă vă ajută să vă încălziți și vă oferă o stare plăcută. O supă-cremă de morcovi este opțiunea perfectă,
Rețetă de post. Supă-cremă de morcovi
Câte rețete de post au românii! Au mai luat și de la alte popoare, dar le-au adaptat gusturilor noastre. Uite o rețetă foarte gustoasă, dar mai ales sănătoasă: supa-cremă de morcovi.
Ingrediente
- 1,3 kg morcovi, curățați și tocați
- 1 ceapă, tăiată felii subțiri
- 2 linguri cu ulei de măsline
- 6 căni cu supă de legume
- o bucățică de 2,5 cm de ghimbir, curățat (opțional)
- pătrunjel
- 1/4 cană cu semințe decojite de dovleac
- sare și piper după gust.
Mod de preparare
- Într-o oală medie, încinge uleiul de măsline la foc mediu.
- Adaugă morcovii și ceapa, asezonează cu sare și piper, apoi sotează până când ceapa s-a înmuiat, aproximativ cinci minute.
- Opțional, adaugă ghimbirul și mai sotează încă un minut.
- Adaugă supa de legume și lasă la fiert la foc mare până începe să clocotească.
- Redu apoi focul și lasă să fiarbă încet până când morcovii s-au înmuiat, aproximativ 20 de minute.
- Pune supa în blender, în câteva serii dacă nu încape tot conținutul, și mixează până obții o cremă fină.
- Mai poți folosi un blender vertical, cu ajutorul căruia să mixezi direct în oală.
- Pune supa în boluri și presară frunze tocate de pătrunjel și câteva semințe de dovleac.
Şerbet de portocale. E gata într-o oră
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook