Simona Ionescu / Redactor Șef

Rețetă de pulpe de pui cu usturoi și lămâie – un prânz cu care nu dai niciodată greș

Rețetă de pulpe de pui cu usturoi și lămâie – un prânz cu care nu dai niciodată greș
Carnea de pui este preferata celor mai mulți dintre noi. E plăcută la gust, nu este grasă și se gătește foarte ușor.

Dacă ați fost vreodată pană de idei pentru un prânz rapid sau pentru o cină, la care să reuniți întreaga familia, puteți opta pentru rețeta pe care o prezentăm în cele ce urmează. Este o rețetă absolut delicioasă de pulpe de pui cu usturoi și lămâie, care se prepară în mai puțin de o oră. Prin urmare tot ce aveți de făcut este să vă organizați timpul și să aveți achiziționate ingredientele necesare.

Pontul zilei este că, dacă nu găsiți pulpe de pui, sau nu aveți acasă și v-ați decis să preparați această rețetă, puteți oricând să le înlocuiți cu carne de piept de pui. Singura mențiune este că pieptul va fi ceva mai sec în momentul gătirii, dar în combinație cu ingredientele care intră în compoziția rețetei, carnea va fi deosebit de aromată și gustoasă. Prin urmare, tot ce aveți de făcut este să urmați pas cu pas modul de preparare al rețetei.

Ingrediente pentru pulpe de pui cu usturoi și lămâie (3 porții)

500 g pulpe de pui inferioare

50 ml ulei

3 – 4 căței de usturoi

2 lămâi

1 legătură de pătrunjel

Sare, cimbru, cimbrișor, busuioc

Mod de preparare

Speli pulpițele și le așezi într-un vas termorezistent uns cu ulei. Le stropești cu zeama de la ½ lămâie, presari condimente după gust și sare după indicația medicului. Introduci vasul în cuptor, la foc mijlociu, pentru 15 minute. Zdobești usturoiul și îl amesteci cu 2 linguri apă.

Scoți vasul din cuptor stropești carnea cu sosul format în tavă, apoi cu mujdeiul. Le dai din nou la cuptor până se rumenesc, micșorând intensitatea focului. Din când în când scoți vasul și stropești pulpițele cu sos. Când sunt gata, le scoți pe un platou și le stropești cu zeama de la ½ lămâie. Le servești cu o garnitură de cartofi natur și felii de lămâie.

Sursa: Kaufland.ro

Sursa foto: Burda România

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre