Simona Ionescu / Redactor Șef

Rețetă de salată crocantă Marouli, ideală pentru post

Rețetă de salată crocantă Marouli, ideală pentru post
În limba greacă salata Romana se numește se spune Marouli, de unde provine și numele acestui preparat verde și crocant. Este ca și cum ați pune primăvara în farfurie.

Salata crocantă Marouli este foarte simplă în ceea ce privește prepararea. Iar frunzele verzi sunt puse în evidență de uleiul extra virgin de măsline și aciditatea oțetului, perfect combinate, în proporția ideală.  Merită încercată. Această salată este banal de simplă, însă cu un gust rafinat și plin de arome.

Trebuie să știți că salata Romana este o sursă excelentă de vitaminele A și C, conține antioxidanți puternici care joacă un rol important în combaterea radicalilor liberi, ce se pot acumula în organism, contribuind la dezvoltarea mai multor boli, precum cancerul, bolile de inima și artrită. Nutriționiștii recomandă să consumați cel puțin o dată pe săptămână salată Romana. Această salată seamănă mult cu varza chinezească, însă e diferită. Dincolo de gustul crocant și proaspăt, aparte, aceste frunze au doar 17 calorii la 100 de grame.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Conor Curran (@creamy_confusion)

Ingrediente pentru salată crocantă Marouli

1 salată Romana (spălată, uscată și tăiată în felii subțiri)

1 legătură de ceapă de primăvară (tăiată subțire)

250 g de brânză feta (fărâmițată)

1 legătură de mărar (tocat fin)

3 lingurițe de oregano uscat

3 căței de usturoi (tocați mărunt)

1 lămâie din cultură ecologică (coajă și suc)

1 linguriță de oțet alb

4 lingurițe de ulei de măsline

3 lingurițe de sare de mare (dacă folosiți sare rafinată, adăugați după gust)

Mod de preparare

Începeți prin a face mai întâi dressingul. Puneți usturoiul, coaja de lămâie, sucul de lămâie, oțetul alb, uleiul de măsline și sarea de mare într-un borcan. Apoi începeți să agitați puternic. În urma acestei manevre, ingredientele se vor combina, iar rezultatul va fi o emulsie fină extrem de aromatizată.

Într-un bol mare de salată adăugați salata verde tăiată felii subțiri, ceapa de primăvară, mărarul, brânza feta mărunțită și oregano. Turnați dressingul deasupra și adunați cu ajutorul unui clește, amestecați cel puțin un minut pentru a ajuta salata să se înmoaie de la dressing și să se întrepătrundă aromele, zdrobindu-se și mai mult brânza feta. Serviți salata simplă, cu pâine prăjită, sau alături de alte feluri de mâncare.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre