Simona Ionescu / Redactor Șef

Rețetă de supă de pui cu lămâie și cușcuș

Rețetă de supă de pui cu lămâie și cușcuș
Această supă de pui cu lămâie și cușcuș nu este altceva decât confort pur, la cât de simplu se face. Și este perfectă pentru masa de prânz sau chiar pentru cină.

Ingrediente pentru supă de pui cu lămâie și cușcuș

8 pulpe de pui cu os și piele

apă

1 legătură mică de frunze de pătrunjel proaspăt

1 lingură de ulei de măsline

1 ceapă galbenă curățată de coajă și tăiată în cubulețe

4 bucăți de țelină cu frunzele curățate și tăiate cubulețe

sare de condimente după gust sau folosiți usturoi cu piper, piper cu lămâie, ierburi de Provence sau sarea cu condimente preferată

1 cană de cușcuș perlat

⅓ cană de mărar proaspăt tocat grosier, plus mai mult pentru servire

Sucul de la o lămâie

Sare și piper după gust

Biscuiți sărați sau pâine prăjită pentru servire

Ulei de măsline extravirgin pentru garnitură

Mod de preparare

Așezați pulpele de pui într-o oală de 3,5 litri. Se asezonează peste tot cu sare și se așază deasupra crenguțele de pătrunjel. Se acoperă cu apă. Aduceți la nivelul de fierbere. Apoi reduceți focul, acoperiți și fierbeți la foc mic timp de 2 ore. După 2 ore, îndepărtați capacul, scoateți puiul din oală și transferați-l într-un bol. Strecurați lichidul printr-o sită într-un castron mare. Aruncați crenguțele de pătrunjel, curățați oala și puneți-o din nou pe foc.

Îndepărtați pielea de pe coapsele de pui și aruncați-o. Alegeți carnea de pe oase și mărunțiți în bucăți de mărimea unei mușcături. Transferați carnea în bolul cu supa strecurată. Aruncați oasele. Încălziți uleiul de măsline în oală la foc mediu. Adăugați ceapa și țelina și gătiți-le timp de 5 minute până când se înmoaie. Adăugați sarea de condimente preferată și amestecați. Gustați și ajustați asezonarea după cum este necesar.

Adăugați cușcușul perlat în oală și gătiți timp de 2 minute. Turnați apoi supa de pui cu carnea deasupra. Aduceți la punctul de fierbere, apoi reduceți focul și fierbeți la foc mic, neacoperit, timp de 15 minute sau până când cușcușul este fraged. Gustați și asezonați cu sare și piper. Adăugați mărarul proaspăt și sucul de lămâie în oală și mai fierbeți timp de 5 minute, apoi puteți servi supa de pui.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre