Simona Ionescu / Redactor Șef

Rețetă de tartă cu pere și cremă de migdale, preparată de Nicolai Tand

Rețetă de tartă cu pere și cremă de migdale, preparată de Nicolai Tand
Chef Nicolai Tand a preparat la Neatza cu Răzvan și Dani o delicioasă rețetă de tartă cu pere și cremă de migdale, cu care i-a răsfățat pe îndrăgiții matinali.

Nicolai Tand, îndrăgitul bucătar de la Neatza cu Răzvan și Dani, i-a surprins pe matinali cu o rețetă de tartă cu pere și cremă de migdale, foarte gustoasă și aromată.

Ingrediente pentru Tartă cu pere și cremă de migdale

Ingrediente pentru aluat de tartă: 250 gr făină, 125 gr unt, 1 gălbenuș, 1 praf de sare, 50 gr, zahăr pudră

Ingrediente pentru umplutură: 4 pere, 200 gr zahăr, 350 ml apă, 2 batoane de scorțișoară, 2- 3 cuișoare, esență de vanilie, coaja de la o portocală, 250 gr fulgi de migdale, 1 ou + 1 albuș, 2 linguri iaurt sau smântână, 2-3 linguri zahăr

Mod de preparare tartă

Se începe cu prepararea aluatului fraged de tartă, care trebuie să se odihnească o perioadă la rece, timp în care se pregătește și umplutura delicioasă de pere cu cremă de vanilie. Se cerne făina într-un vas și se amestecă cu un praf de sare și zahărul pudră. Apoi se adaugă untul ușor moale și se frământă cu vârfurile degetelor, până rezultă un aluat nisipos. Se adaugă gălbenușul și esența și se omogenizează compoziția.

Dacă aluatul continuă să fie foarte nisipos, se mai pot adăuga 1-2 lingurițe de apă rece. Cu acest aluat se tapetează interiorul unei forme de tară de 24-25 cm și se dă la rece pentru 30 de minute.

Pregătire pere pentru umplutură și cremă de migdale

Se prepară mai întâi un sirop din apă cu zahăr, scorțișoară, cuișoare, esență și coajă de portocală. Se fierbe siropul pentru câteva minute să se topească zahărul și să se aromatizeze, apoi se adaugă perele curățate de coajă și cotoare și feliate în jumătăți, sau sferturi. Se lasă perele în sirop 10-12 minute, doar atât cât să se pătrundă ușor și să se aromatizeze, apoi se scurg.

Între timp, se pregătește crema de migdale. Se bat ouăle cu un praf de sare și zahărul până devin spumoase, se adaugă iaurt sau smântână, apoi se încorporează migdalele măcinate fin.  Se opresc și câțiva fulgi de migdale pentru decor. Pentru un plus de aromă, se adaugă și puțină esență de migdale.

Se scoate aluatul de tartă de la rece, se așază feliile de pere în interior. Apoi se toarnă deasupra crema de migdale. Se presată și câțiva fulgi de migdale pe deasupra. Se coace tarta la 180 de grade pentru 20-30 de minute. Delicioasa tartă cu pere și cremă de migdale de lasă să se tempereze, ca să se poată secționa frumos.

Sursa: Chefi la cuțite

Gwyneth Paltrow vinde obiecte ciudate. Printre ele, produse blamate de doctori

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre