Simona Ionescu / Redactor Șef

Rețetă grecească de rulouri cu vinete în foietaj

Rețetă grecească de rulouri cu vinete în foietaj
Este un preparat cu influențe grecești pe bază de vinete, brânză feta, roșii, iaurt grecesc, dar şi alte ingrediente delicioase.

Din bucătăria lui Vlăduţ, bucătarul de la Neatza, o minunată rețetă grecească de rulouri cu vinete în foietaj, perfectă pentru mese copioase alături de cei dragi.

Vinetele sunt bogate în proteine, fibre, vitamine, fier, potasiu, calciu, fosfor, sodiu, magneziu și pectină. Multe dintre aceste substanțe nutritive se găsesc și în coajă, așa că încearcă, atunci când este posibil, să le consumi cu tot cu coajă.

Rețetă grecească de rulouri cu vinete în foietaj – Ingrediente

800 g aluat foietaj

2-3 vinete

250 g brânză feta

roșii cherry

1-2 ouă

iaurt grecesc

pătrunjel

usturoi

ardei iute

oregano

sare

ulei de măsline

felii subțiri de bacon

Mod de preparare

Vinete decojite și tăiate în felii de 4-5 cm, se condimentează cu sare și ulei de măsline aromatizat cu usturoi și oregano. Se dau la cuptor pentru câteva minute la temperatura de 200 de grade.

Separat, se decupează aluatul foietaj în fâșii, se așază felii de bacon ușor trase la tigaie, felii de vinete, se presară brânză feta, oregano, usturoi și pătrunjel verde și se rulează. Se ung rulourile cu ou, se presară condimente și se presară cașcaval răzuit, sub formă de grilaje.

Se dau rulourile cu vinete în foietaj la cuptor pentru 20 de minute, la 200 de grade. Se servesc calde, cu un iaurt grecesc și roșii cherry.

Sursa: Chefi la cuțite

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre