Simona Ionescu / Redactor Șef

Rețetă pentru o cină perfectă. Alternativa la pastele carbonara, descoperită în Spania

Rețetă pentru o cină perfectă. Alternativa la pastele carbonara, descoperită în Spania
Pastele carbonara sunt printre cele mai gustoase și mai ales pe gustul copiilor, tocmai, probabil, pentru că ele conțin bacon. Dar există o alternativă: couscous carbonara.

Andreea Grecu, pasionată de gătit și rețete, dezvăluie propria ei rețetă de couscous carbonara.

Dar și povestea ei. „În vacanța din Spania am comandat la un restaurant couscous carbonara, pentru că erau singurele paste din meniu și Petra voia paste. Ne-a plăcut atât de mult amândurora, încă am promis că încerc și eu rețeta acasă.

Am pornit de la rețeta clasică de carbonara, cu ou și parmezan, dar fără pancetta, așa cum am mâncat la restaurant.
Am pus pe deasupra niște bacon și sparanghel, o combinație care s-a dovedit delicioasă”, dezvăluie creatoarea de conținut, pe pagina sa de Instagram. Dacă doriți, puteți omite bacon-ul si puteți folosi și alte legume în loc de sparanghel (dovlecei, broccoli, ciuperci).

Ingrediente pentru couscous carbonara (2 porții)

200 gr couscous cu bob mare (perlat)
2 ouă
40 gr parmezan
80 gr bacon (felii subțiri)
300 gr sparanghel
sare, piper

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Andreea Grecu (@tastebazaar)

Mod de preparare

„Se rade parmezanul fin și se amestecă bine într-un castron cu ouăle, sare și piper. Se taie bacon-ul în bucăți mici. Se pune la fiert couscous-ul, în apă cu sare, conform instrucțiunilor de pe pachet (aprox. 10 minute). Sparanghelul se trage la tigaie, în unt, timp de 5 minute (dacă e mai gros, se poate opări 3 minute și apoi trage la tigaie în unt 3-4 minute). În tigaia în care ați prăjit sparanghelul (fără adaos de ulei), prăjiți bacon-ul 3-4 minute, până devine ușor crocant.

Scoateți baconul din tigaie și puneți couscousul fiert și aprox 70-80 ml de apă în care a fiert. Mai păstrați încă 100 ml din apa în care a fiert. Opriți focul și adăugați treptat amestecul de ou și parmezan, amestecând rapid și des, până când se formează un sos cremos. Mai puteți adăuga apă de la paste, până când obțineți consistența dorită. Serviți couscous-ul cu sparanghel și bacon”, mai dezvăluie Andreea Grecu pe Taste Bazaar.

Sursa foto: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre