Simona Ionescu / Redactor Șef

Rețetă: Sos Green Goddess pentru salată cu paste

Rețetă: Sos Green Goddess pentru salată cu paste
Această salată de paste nu este una obișnuită. Ea conține un sos cremos, cu ierburi, picant, îmbogățit cu deliciosul avocado.

Ingrediente pentru salată de paste Green Goddess cu avocado

4 avocado

coaja și sucul de la 1 lămâie mare

1 cană de iaurt natural

un vârf de cuțit de fulgi de chili uscat

2 mâini de frunze de busuioc

2 pumni de frunze de pătrunjel cu frunze plate

Sare și piper, după gust

2 știuleți de porumb fiert ( o conservă)

500 g de paste în spirală

200 g de bacon tăiat în cubulețe

2 linguri de capere mici

1 pungă de roșii cherry, tăiate în două

2 linguri de ulei de măsline extravirgin

1/3 ceașcă de roșii cherry semideshidratate

 

View this post on Instagram

 

A post shared by TOM WALTON 🌱 (@cheftomwalton)

Mod de preparare

Pentru a prepara sosul Green Goddess, puneți într-un blender pulpa a 2 avocado, coaja de lămâie, sucul, iaurtul, fulgii de chili și jumătate din busuioc și pătrunjel, cu puțină sare și piper după gust. Se amestecă până se obține un sos omogen. Gustați și ajustați dacă este necesar și puneți deoparte.

Aduceți la fierbere o oală mare cu apă ușor sărată și fierbeți știuleții de porumb timp de 5 minute, apoi scoateți-i (dar nu scurgeți apa). Puneți porumbul deoparte și lăsați să se răcească. Adăugați pastele în apa clocotită  și fierbeți-le timp de 9 minute (sau conform instrucțiunilor de pe ambalaj). Scurgeți, apoi reîmprospătați sub apă rece și scurgeți din nou.

Între timp, odată ce porumbul s-a răcit, tăiați-l de pe știulete și puneți-l deoparte. Gătiți baconul într-o tigaie până când devine crocant. Adăugați caperele timp de 2 minute spre final pentru a deveni ușor crocante și parfumate. Se toacă mărunt restul de pătrunjel și se combină într-un bol mare de amestecare cu pastele fierte, porumbul, roșiile, baconul și caperele. Se toarnă sosul de avocado și uleiul de măsline. Se amestecă ușor pentru a se combina și se condimentează după gust.

Scoateți restul de avocado din coajă și tăiați în felii mari. Adăugați-le la salată, amestecând încă de câteva ori pentru a le amesteca. Serviți salata presărată cu roșiile semideshidratate  și cu frunzele de busuioc rămase.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre