Simona Ionescu / Redactor Șef

Rețetă vegană! Supă de dovleac prăjit și coriandru

Rețetă vegană! Supă de dovleac prăjit și coriandru
Această supă este atât de simplă și delicioasă încât trebuie neapărat să o încercați. E perfectă dacă adăugați niște legume și năut ca garnitură pentru un plus de textură și nutrienți.

Pentru a prepara această supă de dovleac prăjit și coriandru, ideal e să folosiți supă (stock / bulion) preparată în casă. Cea gata preparată poate fi prea sărată, așa că trebuie folosită cu grijă. Nu vreți să obțineți o saramură. Ped e altă parte, e de reținut că dovleacul e o legumă aparte, care merită descoperită, nu doar pentru a face felinare. Dovleacul e plin de vitamine, e colorat și aromat, e perfect pentru a fi savurat.

Ingrediente pentru supă de dovleac prăjit și coriandru

– 1 căpățână mică de conopidă

– ½ dovleac mic, porocaliu

– 2 lingurițe de ulei de măsline

– 1 lingură de oregano

– 1,5 cană de bulion vegetal

– 1 cană de lapte de soia

– 2 cepe

Ingrediente extra / garnituri: – 1 cană de Kale

– 2 căței de usturoi

– 1 cană de năut (clătit și scurs)

– 1 lingură de suc de lămâie

– Sare și piper

– 2 linguri de semințe de susan

– 0,5 linguriță de ulei de măsline

Opțional: – Pâine prăjită alături

 

View this post on Instagram

 

A post shared by plantbaes | Sarah Cobacho (@_plantbaes_)

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius. Spălați și tăiați conopida și dovleacul în bucățele. Tăiați ceapa în sferturi. Adăugați-le într-un castron cu oregano, uleiul de măsline, sare și piper. Se amestecă bine până când se acoperă bine. Gătiți în cuptor timp de 30 de minute. După ce s-au copt, lăsați să se răcească puțin, apoi adăugați în blender împreună cu bulionul de legume și laptele de soia și amestecați la viteză mare până la omogenizare. Se încălzește la foc mic înainte de a servi.

Pentru garnituri: Spălați și tăiați legumele. Într-o tigaie, la foc mediu, adăugați uleiul de măsline, năutul, usturoiul și semințele de susan. Gătiți timp de câteva minute până când ciupercile și-au eliberat sucul. Adăugați varza kale, sare și piper și gătiți până când frunzele se înmoaie și devin maleabile (aproximativ 1 minut). Se adaugă sucul de lămâie. Acoperiți supa cu aceste garnituri sau savurați-o ca garnitură.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre