Ingrediente pentru tort suculent de ciocolată cu smântână
Blat: 250 g de unt moale
200 g zahăr
1 plic de zahăr vanilat
3 ouă (mărime medie)
200 g smântână
200 g făină de grâu
1 vârf de cuțit de sare
6 linguri de cacao
3 lingurițe de praf de copt
4 linguri de lapte
100 g de ciocolată neagră fulgi
puțin unt pentru tavă
Glazură: 150 g de strat de ciocolată neagră
100 g de smântână
View this post on Instagram
Mod de preparare
Preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius (dacă aveți cuptor cu ventilator, setați la 160 de grade Celsius). Ungeți cu unt o formă rotunda de tort (cu diametrul de 20 cm). Pentru aluat, se bate untul cu zahărul și zahărul vanilat. Se bat treptat ouăle. Se adaugă smântâna și se amestecă bine.
Separat se amestecă făina cu sarea, pudra de cacao și praful de copt și se adaugă la aluat. Se adaugă laptele și se amestecă totul bine. Adăugați chipsurile de ciocolată neagră și amestecați scurt. Se toarnă aluatul în forma de tort unsă și se coace în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 45 de minute.
Testați prăjitura cu o scobitoare pentru a vă asigura că este bine gătită. Dacă scobitoare iese uscată din prăjitură, înseamnă că aceasta este gata. Lăsați prăjitura să se răcească complet, apoi scoateți-o din formă și puneți-o pe o farfurie de tort.
Pentru glazură, tocați fin ciocolata neagră. Puneți smântâna într-un bol termorezistent. Se aduce smântâna la fierbere pentru scurt timp, apoi se toarnă deasupra bucățile de ciocolată. Se lasă să stea timp de aproximativ 2 minute, apoi se amestecă încet cu un tel până când toate bucățile de ciocolată s-au topit. Turnați puțină glazură peste tort și întindeți-o în jurul tortului cu o paletă sau o lingură. Lăsați ciocolata să se întărească puțin înainte de a o servi. Tortul se va tăia în 10 bucăți.
Sursa: Instagram
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook