Simona Ionescu / Redactor Șef

Rețeta zilei: Tort însiropat de ciocolată și smântână

Rețeta zilei: Tort însiropat de ciocolată și smântână
Rezultatul este un tort cu gust intens de ciocolată, acoperit cu glazură fină de ciocolată. Veți iubi acest tort de ciocolată. Smântâna acră îl face deosebit de umed.

Ingrediente pentru tort suculent de ciocolată cu smântână

Blat: 250 g de unt moale

200 g zahăr

1 plic de zahăr vanilat

3 ouă (mărime medie)

200 g smântână

200 g făină de grâu

1 vârf de cuțit de sare

6 linguri de cacao

3 lingurițe de praf de copt

4 linguri de lapte

100 g de ciocolată neagră fulgi

puțin unt pentru tavă

Glazură: 150 g de strat de ciocolată neagră

100 g de smântână

 

View this post on Instagram

 

A post shared by einfachbacken.de (@einfachbacken)

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius (dacă aveți cuptor cu ventilator, setați la 160 de grade Celsius). Ungeți cu unt o formă rotunda de tort (cu diametrul de 20 cm). Pentru aluat, se bate untul cu zahărul și zahărul vanilat. Se bat treptat ouăle. Se adaugă smântâna și se amestecă bine.

Separat se amestecă făina cu sarea, pudra de cacao și praful de copt și se adaugă la aluat. Se adaugă laptele și se amestecă totul bine. Adăugați chipsurile de ciocolată neagră și amestecați scurt. Se toarnă aluatul în forma de tort unsă și se coace în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 45 de minute.

Testați prăjitura cu o scobitoare pentru a vă asigura că este bine gătită. Dacă scobitoare iese uscată din prăjitură, înseamnă că aceasta este gata. Lăsați prăjitura să se răcească complet, apoi scoateți-o din formă și puneți-o pe o farfurie de tort.

Pentru glazură, tocați fin ciocolata neagră. Puneți smântâna într-un bol termorezistent. Se aduce smântâna la fierbere pentru scurt timp, apoi se toarnă deasupra bucățile de ciocolată. Se lasă să stea timp de aproximativ 2 minute, apoi se amestecă încet cu un tel până când toate bucățile de ciocolată s-au topit. Turnați puțină glazură peste tort și întindeți-o în jurul tortului cu o paletă sau o lingură. Lăsați ciocolata să se întărească puțin înainte de a o servi. Tortul se va tăia în 10 bucăți.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre