Simona Ionescu / Redactor Șef

Ruladă cu fructe de pădure. O rețetă rapidă pentru mămicile care vor să-și răsfețe copiii

Ruladă cu fructe de pădure. O rețetă rapidă pentru mămicile care vor să-și răsfețe copiii
Toți copiii iubesc dulciurile, vor ciocolată, prăjituri, tort sau bomboane, Și toate mamele știu că tot ce conține mult zahăr și sunt dulciuri procesate nu sunt foarte bune pentru micuții lor. Unele dintre ele preferă să prepare o prăjitură rapidă acasă și care conține mai puțin zahăr.

O rețetă care poate fi făcută rapid, în orice anotimp, este o ruladă cu fructe. Cu mai multe feluri de fructe, dar am ales acum să recomand fructele de pădure fiindcă le găsiți în orice magazin care vinde legume și fructe congelate.

Prăjitura se face în trei pași

Pentru foaie îți trebuie:

trei ouă

60 g făină

o lămâie

60 de g zahăr

Pentru umplutură este nevoie de:

30 g de fructe de pădure

un albuș

30 g de zahăr

75 ml de frișcă

Pentru crema de decor ai nevoie de:

200 g mascarpone

100 ml frișcă

două gălbenușuri

40 g zahăr

un plic zahăr vanilat

100 g de fructe de pădure

Se poate folosi în loc de fructe de pădure: zmeură, căpșuni, mure, fructe din compot.

Cum se pregătește foaia

Se freacă gălbenușurile cu o lingură de zahăr. Se bat albușurile spumă cu zahărul rămas, apoi se adaugă treptat gălbenușurile, iar la final făina și coajă rasă de lămâie. Se întinde compoziția într-o tavă de 24/19 cm tapetată cu hârtie de copt, unsă cu unt topit, și se dă la cuptor pentru 15 minute. La final, după ce s-a răcorit foaia de prăjitură, se răstoarnă pe un prosop umed și se rulează. Se lasă deoparte, cât se face crema.

Cum se pregătește crema pentru umplut

Se bate albușul spumă cu zahărul, se adaugă frișca bătută și fructele de pădure zdrobite. Compoziția se dă la frigider.

Cum se pregătește crema pentru decor

Se freacă gălbenușurile cu zahărul și vanilia pe baie de abur până se albesc și se îngroașă, apoi se lasă să se răcească. Se bate frișca, se amestecă cu mascarpone, apoi se adaugă compoziția în crema de gălbenușuri și se omogenizează.

După ce s-a răcorit și această cremă, se întinde foaia de ruladă ținută în prosop pe o folie de plastic. Se întinde pe ea crema de fructe de pădure. Apoi se rulează și înfășoară strâns în folia de plastic și se dă la frigider pentru 20 de minute.

Se scoate rulada din folie și se îmbracă în crema de mascarpone pe care o puteți decora cu fructe de pădure, cu zmeură, cu puțină ciocolată rasă sau cu acele bombonele colorate pentru ornat pe care le găsiți în magazine.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre