Preparatele orientale sunt din ce în ce mai îndrăgite în toate colțurile lumii, iar dacă sunt gătite cu ingrediente specifice, ca în rețeta tradițională din bucătăria arăbească: Sajie de berbecuț, deliciul este maxim.
Sajie de berbecuț – Ingrediente
mușchi sau pulpă de berbecuț, 1 ardei gras verde, 1 ardei gras galben/portocaliu (sa nu fie romanesc), 1 ardei kapia, 2 căpățâni de usturoi, 3 cepe albe, 3 roșii proaspete, ulei de măsline, untura arăbească, 500 gr iaurt grecesc, Sare și piper, mix de condimente iordaniene, 5 legături de pătrunjel, 400 gr roșii cherry, 2 ardei iuți, verzi
Preparare
Se începe prin a toca carnea julien sau cuburi. Se condimentează cu mixul de condimente și se lasă la rece cel puțin 30 de minute. Legumele se curăță și se toacă tot julien sau cuburi, de mărimea celor de carne.
Într-o tigaie, se pune ulei la încins, apoi untura arăbească și se lasă la topit. Se adaugă carnea, se rumenește bine, apoi se adaugă legumele. Se amestecă ușor pentru a se prepara uniform, iar spre final, se adaugă usturoi tocat și ulei de măsline. Se toacă mărunt ceapa și mult pătrunjel verde, câteva roșii cherry și se face o salată cu care se servește preparatul tradițional arăbesc, Sajie de berbecuț.
Aursa: Chefi la cuțite
Cum l-a cucerit Brigitte pe Florin Pastramă: „Eram un răsfățat”
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook