Simona Ionescu / Redactor Șef

Salată argentiniană, simplă, ușoară, o minunăție pentru zilele caniculare. Iată ingredientul care o face specială

Salată argentiniană, simplă, ușoară, o minunăție pentru zilele caniculare. Iată ingredientul care o face specială
Nimic nu se compară cu salata de roșii cu brânză, când afara temperaturile „au luat-o razna”. Cel puțin ați crezut până acum, pentru că nu ați gustat din fantastica salata argentiniană.

Vă oferă tot ce aveți nevoie pentru un prânz sau o cină extraordinară, iar invitații vor mai cere încă o porție. Vara aceasta salata argentiniană e la înălțime.

Ce face salata argentiniană atât de specială? E vorba de usturoi, ale cărui beneficii sunt cunoscute din cele mai vechi timpuri pentru organism.

Combinația dintre roșii, brânză, ouă și usturoi e pur și simplu o nebunie. Ingredientele necesare pentru acest preparat fantastic sunt: 4 roșii mari, cărnoase și suculente, 2 ouă fierte ușor moi, cleioase, 2 căței de usturoi, 2 linguri cu ulei de ulei de măsline, 100 g brânză (cel mai bine ar fi dacă ați alege telemea sărată), sare și pentru mai multă savoare, mărar.

Mod de preparare

Pentru început puneți ouăle la fiert și lăsați pe foc în jur de trei minute, pentru a ieși cleioase. După ce ouăle s-au fiert, puneți-le imediat în apă rece, apoi spargeți ușor coaja și lăsați să se răcească. Veți constata că se va curăța mult mai repede. Spălați bine roșiile și lăsați să se scurgă.

Vara aceasta se poartă salata argentiniană!

Curățați doi, trei căței de usturoi și pisați-i foarte bine, apoi puneți în bolul în care urmează să pregătiți salata. Puneți peste usturoi puțină sare, apoi o lingură cu ulei. E important să aveți grijă să nu puneți multă sare, ținând cont că aveți și telemea, care este o brânză destul de sărată.

Salata argentiniană poate constitui una dintre mesele principale

Tăiați roșiile în bucăți mai mici și puneți în bolul cu usturoi. Amestecați foarte bine roșiile cu acest sos, pentru că e important ca acesta să intre bine în legume. Curățați oul, tăiați în felii rotunde sau, dacă doriți în sferturi, apoi puneți peste roșii.

Radeți brânză și adăugați peste toate ingredientele, apoi amestecați foarte bine. Pentru o mai multă savoare, adăugați și mărar verde. Salata argentiniană se poate consuma ca fel principal sau ca o gustare. Indiferent ce ați alege, este tot ce vă trebuie pentru o vară ca în povești.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre