Simona Ionescu / Redactor Șef

Rețetă rapidă: Salată de ouă

Rețetă rapidă: Salată de ouă
O salată de ouă reprezintă o cremă tartinabila deosebit de gustoasă pe care o puteți servi la micul dejun, ca să aveți energie pentru întreaga zi.

Înainte de a prepara această salată de ouă, e bine să știți că ouăle sunt un aliment extrem de hrănitor și indicat în dietă datorită aportului mare de proteine.

Ouăle sunt mâncarea perfectă. Sunt accesibile și ușor de gătit, sunt ieftine și pline de proteine. Dar rămân și un aliment controversat, informează BBC. Ouăle au numeroase beneficii. De exemplu, adăugate unei salate, cresc conținutul de Vitamina E. De asemenea, e dovedit faptul că ne protejează împotriva Alzehemerului. Consumate responsabil, ouăle ajută ficatul. În plus, datorită conținutului de luteină ajută la îmbunătățirea vederii.

Majoritatea studiilor sunt favorabile consumului de ouă. Însă, există și anumite detalii care ar trebui să ne pună în gardă. Un gălbenuș de ou conține 185 de miligrame de colesterol. Această cantitate reprezintă mai mult de jumătate din necesarul zilnic. Colesterolul este o grăsime produsă de ficat și intestine care se depune pe fiecare celulă a corpului uman. Colesterolul este absolut necesar și benefic în construcția membranei celulare.

Ingrediente pentru salată de ouă

– 6 ouă

– 4 felii de șuncă

– 2 murături (castraveți murați)

– 2 linguri de maioneză

– 1-2 linguri de suc de lămâie

– 1 lingură de muștar

– 1 lingură de smântână

– Sare

– Piper

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ana Negoita (@essen_paradies)

Mod de preparare

La foc mediu, fierbeți ouăle timp de 12 minute, apoi puneți-le într-un vas în care așezați multe cuburi de gheață, și lăsați-le să se răcească timp de cel puțin 10 minute. Acest lucru va ajuta mult la ceea ce urmează. Coaja ouălor trecute din vasul cu apă fierbinte în cel cu apă rece se va desprinde foarte ușor. Curățați oăle de coajă apoi tăiați-le în două și scoateți gălbenușurile.

Combinați gălbenușurile, maioneza, smântâna, muștarul, zeama de lămâie, sarea și piperul. Amestecați-le împreună cu o furculiță până când obțineți o pastă de o consistență netedă și cremoasă. Puneți apoi albușurile tocate mărunt. Completați cu feliile de bacon prăjite în prealabil, până devin crocante, tăiate mărunt și ele. În final, adăugați și murăturile în castron și încorporați-le ușor cu o lingură. Serviți pe pâine. Pont: pentru o variantă de post, eliminați baconul din rețetă.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre