Triunghiuri din aluat, umplute cu legume aromate? Nimic nu e mai bun pentru Postul Paștelui. Iată cât de repede se prepară.
Sunt sănătoase, ușor de pregătit acasă și pentru toate buzunarele. Plăcințelele pakistaneze, samosa, vor satisface toate gusturile. Pentru ca gustul să fie cu adevărat deosebit, puteți adăuga scorțișoară, nucșoară, fulgi de ardei iute, semințe de muștar.
Ingredientele necesare
Pentru a pregăti Samosa așa cum fac gospodinele din Pakistan, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 500 g făină, ¼ linguriță cu sare, 250 ml apă călduță, 80 ml ulei, 1 linguriță cu oțet din vin alb. Pentru umplutură aveți nevoie de 4-5 cartofi medii-mari copți sau fierți în coajă, 4 ciuperci champignon, un dovlecel mic, 1 morcov mic.
Dar și de ½ ardei kapia, 2-3 fire de ceapă verde, coriandru verde sau pătrunjel, 1 ceapă mică, 2 căței de usturoi, ¼ linguriță cu boia de ardei iute, ¼ linguriță cu turmeric, ¼ linguriță cu pudră de chimion, sare, piper măcinat proaspăt.
Mod de preparare
Pentru început se face aluatul. Amestecați toate ingredientele, frământați până devine neted și elastic. Lăsați 10-5 minute să se odihnească, apoi întindeți în foi subțiri, ce urmează să fie tăiate în fâșii. Puneți cartofii la fiert în coajă, curățați, pasați.
Pentru umplutură, tocați ceapa, ceapa verde, ardeiul, ciupercile și dovlecelul în cubulețe mici, iar morcovul va fi ras. Încingeți ulei într-o titaie și călița ceapa până se înmoaie, apoi adăugați condimentele, respectiv boia, turmeric, chimion și ghimbir. Puneți apoi ciupercile și morcovul, lăsați câteva minute și adăugați ardeiul, morcovul și ceapa verde, iar la final dovlecelul.
După câteva minute, aromatizați cu usturoi. Legumele vor fi gătite al-dente, nu foarte mult. Puneți peste legume cartofii pasați cu furculița, adăugați sare și piper și mai lăsați pe foc câteva minute. La final, adăugați coriandru și pătrunjel și mai lăsați puțin umplutura să se răcească.
Cum se fac triunghiurile
Faceți un triunghi din aluat și puneți alt aluat peste acesta ca să creați un buzunar. Trebuie să creați un con, care va fi umplut cu amestecul de legume. După ce toate triunghiurile sunt gata, se prăjesc în baie de ulei, la foc mediu, până se rumenesc pe ambele părți.
Se lasă apoi pe un prosop de hârtie, pentru ca surplusul de ulei să fie absorbit. Cine nu vrea să le prăjească, le poate pune și la cuptor dar în acest caz umplutura își va schimba culoarea. Salmosa se consumă cu sos dulce picant acrișor sau sos de soia.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook