Simona Ionescu / Redactor Șef

Sarmale cu ghimbir, preparate după o rețetă din anul 1695. Încercați, pentru că nici nu știți ce pierdeți!

Sarmale cu ghimbir, preparate după o rețetă din anul 1695. Încercați, pentru că nici nu știți ce pierdeți!
Când vine vorba de o porție aburindă de sarmale, orice cură de slăbire este uitată într-o clipă. Dar sigur nu ați încercat până acum această rețetă la fel de veche ca istoria.

Sunteți îndrăgostiți de sarmale și varză cu carne? Aveți acum ocazia să pregătiți un preparat delicios, după o rețetă care datează de câteva sute de ani.

Sarmale cu ghimbir, preparate după o rețetă din anul 1695. Încercați, pentru că nici nu știți ce pierdeți

Rețetele pe care vi le prezentăm există și acum în cea mai veche carte de bucate tipărită în Transilvania. Este vorba de Cartea de bucate de la Cluj din anul 1695. Puteți pregăti sarmale extraordinare, folosind vechea rețetă. Cu siguranță, ceva mai gustos nu ați mâncat.

“Se mărunțește frumos varza murată. Între timp, trebuie tăiate mărunt cu cuțitul de tocat carne și amestecate carnea crudă de vită și slănină. Iar în amestec trebuie pus piper, ghimbir și sare, toate pisate. Când este făcut, se învelește câte o bucată din amestecul de carne în câte o frunză de varză, dar mai înainte se taie partea groasă, adică cotorul frunzei.

Se pun în oală împreună cu varza mărunțită și se fierb bine. Când s-a făcut, se pune în ea puțin vin. Va avea gust mai bun. Se așează pe masă în oală. Dacă se piperează, va avea gust mai bun”, scrie în faimoasa carte.

Nu veți rezista în fața unei porții de varză cu carne pregătită ca în vechime

O altă rețetă veche care apare în faimoasa carte vorbește despre cum să obțineți o varză cu carne așa cum o făceau gospodinele de odinioară.

“Se pune la fiert varza murată frumos, mărunțită cu slănină. Când s-a fiert, se scoate puțină zeamă în care a fiert varza într-o ceașcă în care se află smântâna și, amestecând bine, se toarnă în oală, peste varză.

Cu cât se pune mai multă smântână, cu atât va fi mai bună. Dacă se poate pune și niște carne frumoasă de vită, va fi cu atât mai frumoasă și mai bună. Iar pentru a avea gust mai bun, toarnă și un păhărel de vin”.

Sursă foto: gastroart

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre