Sarmale în foi de hrean. Rețetă din Bucovina

Frunzele de hrean au ceva aparte și sunt delicioase. Pentru o cratiță de sarmale în foi de hrean vă trebuie cam cincizeci de foi fragede. Doar acum sunt bune de gătit, după aceea devin amare. După același mod de preparare se pot face sărmăluțe în foi de viță ori de sfeclă.
Sarmale în foi de varză fac mai toate gospodinele. Dar, ați încercat și în foi de hrean sau de viță de vie? Acum este momentul pentru că frunzele sunt fragede și gustoase. Secretul acestui preparat este să opărim frunzele sub capac cinci minute cu apă clocotită, cu sare şi oţet.
Astfel, frunza să se înmoaie şi devine elastică pentru a se lăsa împachetată frumos. Cu un cuţit se îndepărtează nervura groasă a frunzei. Puteți folosi carne de porc sau de pui.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook