Simona Ionescu / Redactor Șef

Secretul unor gogoșari murați, cu adevărat fantastici. Ce să puneți în borcan ca să nu se înmoaie

Secretul unor gogoșari murați, cu adevărat fantastici. Ce să puneți în borcan ca să nu se înmoaie
Excepționali pentru orice preparat culinar, gogoșarii murați sunt un deliciu pentru a cărui preparare nu e nevoie de mult timp.

E vremea gogoșarilor, iar gospodinele se întrec în rețete care de care mai gustoase. Există însă un truc pe care nu multă lume îl cunoaște.

Secretul unor gogoșari murați cu adevărat fantastici. Ce să puneți în borcan ca să nu se înmoaie

Se spune că pentru a pregăti gogoșari murați care să vă meargă la suflet, importantă e rețeta. Dar există și un secret, păstrat din generație în generație, pe care puțini îl cunosc. Pentru ca gogoșarii să rămână perfecți și să aibă un gust nemaipomenit, e important să adăugați în fiecare borcan de 800 g o frunză de dafin. Dacă puneți în recipiente mai mari, puneți mai multe frunze.

Ingredientele necesare

Ca și ingrediente, aveți nevoie de:

5 kg gogoșari

5 litri de apă

1 litru de oțet

2 linguri cu ulei (se folosește opțional)

sare, zahăr după gust

boabe de piper și de muștar

foi de dafin

hrean

Mod de preparare:

E important ca gogoșarii aleși să fie cât mai curați, fără pete. Pentru început aceștia se vor spăla și se vor tăia în bucăți egale. Pregătiți saramura din apă, oţet, ulei, sare, zahăr, piper, boabe de muştar şi foi de dafin. Se pune la fiert, la foc potrivit. Dacă vă plac gogoșarii mai dulci, atunci folosiți puțin mai mult zahăr. Gogoșarii se vor adăuga în saramură când aceasta începe să dea în clocot. Aveți grijă să amestecați din când în când. Truc: nu lăsați prea mult gogoșarii pe foc, pentru a nu se înmuia prea tare.

Apăsați gogoșarii ca să nu rămână bule în aer

Scoateți gogoșarii din saramură și așezați în borcane. La final, adăugați hreanul, iar la final saramura caldă. Puneți în fiecare borcan o frunză de dafin. Legați borcanele cu celofan sau folosiți borcane cu capac etanș. Puneți în cămară și înveliți în pături. Bunicile recomandă ca, înainte de închiderea borcanului, să apăsați gogoșarii ușor cu o lingură de lemn, ca să nu rămână bule de aer. Sau întoarceți borcanele cu capacul în jos și le lăsați așa până a doua zi.

Sursă foto: bucataras, wowbiz

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre