Simona Ionescu / Redactor Șef

Spaghete din legume cu sos pesto de avocado

Spaghete din legume cu sos pesto de avocado
Pentru că piața abundă în legume gustoase și colorate, putem pregăti din ele o minunată rețetă de spaghete din legume cu sos pesto de avocado.

Cu ajutorul unui aparat spiralator, sau pur și simplu cu ajutorul curățătorului econom de legume, putem pregăti aceste delicioase și frumos colorate spaghete din legume pe care le vom asorta cu un sos pesto de avocado cu gust picant și ușor fructat.

Ingrediente pentru spaghete din legume cu sos pesto de avocado

Pentru spaghete de legume: 1 zucchini

1 dovlecel

1 morcov mare

1 păstârnac

1/2 dovleac plăcintar

1 avocado

sare

ulei de măsline

zeamă de lămâie

zeamă de portocală

Pentru sos pesto: multe frunze de busuioc

1 linguriță semințe de pin

50 g nuci

1 avocado

1/2 linguriță coajă rasă de portocală

1/2 linguriță coajă rasă de lămâie

puțină zeamă de lămâie și de portocală

250 g roșii cherry

ulei de măsline extravirgin

oregano

Mod de preparare

Legumele se curăță, se clătesc bine și se dau pe răzătoarea mandolină pentru a realiza franjuri de forma spaghetelor. La fel și 1/2 avocado. Se vor presăra cu sare și se vor stropi cu zeamă de lămâie, zeamă de portocală și ulei de măsline.

Pentru sosul pesto, se prăjesc semințele de pin într-o tigaie antiaderentă, pentru 1 minut. Frunzele de busuioc se pisează bine într-un mojar, apoi se adaugă semințele de pin, cubulețe mici de avocado și se toarnă uleiul în fir subțire. Se mixează până se obține o pastă omogenă, al cărei gust se asezonează cu coajă rasă de lămâie și portocală, dar și zeamă de lămâie și portocală. Se va adăuga, opțional și puțin usturoi pisat. La final se presară nucile măcinate, care vor înlocui cu succes parmezanul.

Roșiile cherry se taie în jumătăți, se presară sare peste ele și se stropesc cu ulei de măsline. Este foarte gustoasă, hrănitoare și plină de culoare rețeta de spaghete din legume cu sos pesto de avocado, chiar merită preparată, mai ales în zilele când vrem să facem pauză de la preparatele cu carne!

Sursa: Chefi la cuțite

Tartă cu căpşuni. Se topește în gură

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre