Supă-cremă de morcovi și ghimbir din Cipru, rețeta delicioasă a toamnei

Ghimbirul nu este doar un condiment, ci un superaliment cu proprietăți antiinflamatoare și antioxidante puternice, datorită compușilor precum gingerolul, care, mai ales când răcelile și gripele își fac de cap, ajută la stimularea sistemului imunitar.
Cine încearcă această rețetă de supă cu ghimbir și morcov, care nu lipsește din bucătăria gospodinelor din Cipru, nu o va uita niciodată.
Pentru a pregăti această minunăție de supă, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 1 lingură cu unt sărat, 1 lingură cu ulei de măsline, 1/2 cană ceapă tăiată sub formă de cubulețe, 2 linguri cu ghimbir tăiat cubulețe.
Mai aveți nevoie de 1/2 linguriță cu usturoi tăiat cubulețe, 3 căni cu baby morcovi (sau morcovi tineri), 1 linguriță cu sare de mare, 1 cartof proaspăt tăiat cubulețe, 1/2 linguriță cu nucșoară uscată, 3-4 căni cu supă de pui sau legume.
Luați o oală mai mare și adăugați untul și uleiul de măsline. Când untul s-a topit, adăugați ceapa, usturoiul, nucșoara și ghimbirul și căliți timp de 3 minute. Adăugați 3 căni cu supă de pui sau de legume, morcovii, sarea și cartofii, reduceți focul la mediu-mic și fierbeți timp de 20 de minute, până când cartofii se înmoaie.
Blendați conținutul și adăugați apoi în oală. Dacă doriți o supă puțin mai subțire, adăugați pur și simplu mai multă supă de pui sau de legume. Serviți și decorați cu arpagic tăiat mărunt.
Potrivit specialiștilor, consumul de ghimbir reduce riscul de boli cronice, inclusiv Alzheimer și afecțiuni cardiace și oferă un efect anti-inflamator similar cu medicamentele, dar fără efecte secundare.
În plus, ghimbirul ajută la combaterea infecțiilor și îmbunătățește digestia, fiind ideal pentru mese copioase de toamnă.
La rândul lor, morcovii, considerați legume de sezon de vârf în această perioadă, sunt o sursă excelentă de nutrienți esențiali, contribuind la întărirea imunității, sănătatea ochilor și prevenirea bolilor cronice, fiind ideali pentru a face față provocărilor sezonului rece.
Jurnalistă cu peste 20 de ani de experiență, a debutat ca redactor la cotidianul Tineretul Liber, apoi a contribuit la dezvoltarea altor proiecte. A scris pentru „Evenimentul Zilei”, „Curentul”, „Monitorul de București”, revistele „Felicia” și „Taifasuri”. Din anul 2021 este activă pe site-ul Rețete și Vedete. La toate publicațiile enumerate a publicat articole pe actualitate, lifestyle, monden, medicină naturistă, sănătate, reportaje, religie, horoscop, editoriale.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook