Simona Ionescu / Redactor Șef

Supă cremă de sfeclă roșie, fină ca o catifea. Un fel de mâncare gustos și sănătos în Postul Paștelui

Supă cremă de sfeclă roșie, fină ca o catifea. Un fel de mâncare gustos și sănătos în Postul Paștelui
Postul Paștelui va fi mult mai ușor cu un produs preferat de bunici, dar și de nepoți, cu multe beneficii pentru sănătate: supă cremă de sfeclă roșie.

Sfecla roșie e plină de vitamine, ține bolile cronice deoparte, previne formarea varicelor, combate anemia. Ce spuneți? Încercați o supă cremă de sfeclă roșie?

Fiartă, coaptă sau, pur și simplu sub formă de salată crudă, sfecla roșie este o minunăție lăsată de natură pentru a le veni în ajutor oamenilor. În Postul Paștelui o minunată supă cremă de sfeclă roșie este tot ce aveți nevoie pentru a da organismului toate vitaminele necesare.

Ingredientele necesare

Pentru a pregăti această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 4 sfecle medii (în jur de 500-600 g), 1 cartof mediu, 1 morcov mai mare, 1 ceapă mare, 900-1000 ml supă de legume (sau de pui, pentru cine nu ține post), 1 lingură cu ketchup preparat în casă sau suc gros de roșii.

De asemenea, veți mai avea nevoie de ½ linguriță rasă cu hrean proaspăt ras, sare, piper, 1 frunză de dafin, 2 linguri cu ulei. Pentru servit mai aveți nevoie de hrean ras și pătrunjel verde și opțional, smântână.

Mod de preparare

Curățați bine sfecla roșie, spălați și tocați în cuburi nu foarte mari. Procedați la fel și cu morcovul și cartoful. Căliți ceapa tocată cât mai fin, alături de restul legumelor în jur de cinci minute, amestecând continuu. Adăugați apa sau supa, bulionul sau ketchup-ul, piper, sarea și frunza de dafin.

Când legumele s-au fiert, puneți și hreanul ras. Mai lăsați la foc pentru câteva minute. Luați de pe foc, scoateți frunza de dafin și puneți într-un blender legumele la pasat, alături de jumătate din lichidul în care au fiert. Lichidul se adaugă treptat, în funcție de cât de groasă doriți să fie supa cremă. Persoanele care țin post vor servi acest preparat cu puțin hrean, ras proaspăt și pătrunjel verde. Cine dorește, își poate pune și smântână, iar gustul va fi cu adevărat extraordinar.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre