Această supă cremă de spanac cu ghimbir și parmezan, servită cu ouă poșate și crutoane aromate poate constitui și o masă în sine, fiind suficient de consistentă.
Ingrediente pentru Supă cremă de spanac
2 kg spanac, 1 ceapă, 500 gr cartofi , 1 linguriță ghimbir ras, 3-4 căței de usturoi , 125 g unt, 1 linguriță ulei, sare , piper
Mod de preparare
Se curăță cartofii se spală, se taie în cuburi și și se pun la fiert în apă cu sare. Spanacul se fierbe în apă clocotită cu putină sare și puțin bicarbonat de sodiu, pentru intensificarea culorii. Ceapa și usturoiul, tocate mărunt, se călesc în unt topit cu puțin ulei, apoi se adaugă spanacul scurs, cartofii, ghimbirul ras și se trece totul prin blender, adăugând și restul de unt.
Se trece piureul rezultat prin sită, apoi se diluează cu supă fierbinte, până se ajunge la consistența dorită. Se pune pe foc și se potrivește gustul cu sare și piper. Ouăle se poșează în supa rămasă de la spanac, adăugând puțin oțet pentru a nu se împrăștia.
Se servește delicioasa Supă cremă de spanac cu ghimbir și parmezan, cu ouă poșate și crutoane aromate.
Sursa: Chefi la cuțite
Salată cu avocado și mango, un deliciu culinar. Rețetă
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook