Supa de pasăre este indicată în regimul multor boli: răceală, boli de stomac, diabet, după diverse intervenții chirurgicale, în alimentația copiilor, tinerilor și vârstnicilor în egală măsură.
Supă tradițională cu găluște
La un ou, puneți 3 linguri de griș. Amestecați bine și pentru 20 minute puneți vasul în frigider.Porționați cu lingură și lăsați să fiarbă bine la flacăra mică, puneți capac pe oală.Sunt fierte când își măresc volumul și se lasă pe fundul oalei.
Pentru supă
- 800 de grame carne de pui
- 1 ceapă
- 2 morcovi
- 1 țelină mică
- 1 ardei grs
- 3 cartofi mici
- o legătură de pătrunjel.
Pentru găluşte: 50 ml de ulei, 120 de grame gris, două ouă, sare.
Mod de preparare
- Se pune carnea la fiet, se spumează de câte ori este nevoie. Se curăță legumele, se taie cubulețe.
- Se curăţă legumele, se spală şi se toacă cubuleţe și se pun în supă, împreună cu o lingură de sare. Se lasă să fiarbă la foc moderat.
- Într-un castron se bat ouăle cu un praf de sare și cu cele 2 linguriţe de ulei, apoi se adaugă grişul în ploaie. Se amestecă până când se încorporează. Compoziţia este moale la început,iar după 10-15 minute devine din ce în ce mai densă.
- Când legumele sunt aproape fierte, se scot legumele pe o farfurie și se strecoară supa (opțional).
- Se lasă la foc mic să fiarbă ușor şi se pun găluştele cu linguriţa, care trebuie să fie înmuiată în supa fierbinte după fiecare gălușcă.
- Se lasă să fiarbă până ce găluştele îşi măresc volumul şi devin moi şi pufoase.
- Când sunt gata, se adaugă pătrunjelul proaspăt tocat.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook