Simona Ionescu / Redactor Șef

Te ia răceala? Încearcă rețeta aceasta de supă de pui cu tăiței

Te ia răceala? Încearcă rețeta aceasta de supă de pui cu tăiței
În această rețetă se supă de pui cu tăiței se adaugă turmeric pentru unele beneficii antiinflamatorii.

Supa de pui, știe oricine, e mâncare și medicament. Beneficiile acesteia le cunoaște orice bunică și mamă. Care, imediat ce le răcesc copiii, o prepară. Cu atât mai mult e bine de avut în casă o astfel de supă, în sezonul rece. Turmericul adăugat în rețetă, aduce noi beneficii. Unul dintre cele mai importante beneficii ale turmericului este capacitatea de a reduce inflamațiile prin blocarea anumitor enzime implicate în acest procesul inflamator. Totodată, efectul său antioxidant ajută la prevenirea artritei, a astmului sau a bolilor inflamatorii intestinale.

Așa cum am mai arătat, turmericul, folosit din vremuri străvechi în medicina tradițională asiatică în afecțiuni dermatologice și digestive, este subiectul a nenumărate studii medicale privind proprietățile sale, mai precis ale curcuminului (cea mai valoroasă dintre componentele sale).

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Skinnys Tutorial (@skinnystutorial)

Ingrediente pentru supă de pui cu tăiței

1 lingură de ulei de măsline

1 ceapă tăiată cubulețe

6 căței de usturoi, tocați mărunt

5 tulpini de țelină, tăiate felii

4 morcovi tăiați felii

12 căni de bulion de oase de pui

2 pungi de condimente frunze

1 lingură de cimbru

1 1/2 linguriță de turmeric

4 bucăți de piept de pui

Sare și piper după gust

280 g de tăiței

Mod de preparare

Se încălzește un cuptor olandez sau o oală mare la foc mediu. Adăugați uleiul de măsline, ceapa, usturoiul, morcovii și țelina. Se sotează timp de 5 minute. Apoi adăugați bulionul, frunzele de dafin, cimbrul, turmericul, sarea, piperul și piepturile de pui. Aduceți la foc mic și lăsați să fiarbă timp de 30 de minute. După acest interval, scoateți puiul și mărunțiți-l. Cel mai simplu e să faceți asta folosindu-vă de o furculiță cu care să desprindeți fâșii subțiri de carne.

În timp ce scoateți puiul, adăugați tăițeii cu ou și continuați să lăsați amestecul să fiarbă la foc mic timp de încă 5 – 7 minute, în timp ce mărunțiți puiul. Adăugați din nou carnea de pui înapoi în supă. Supa este gata. Luați de pe foc și serviți.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre