Poate vă întrebați de ce se numește tocăniță scurtă? Autorul ei, Bucătar maniac, așa cum îl găsiți pe Instagram, explică: „pentru că nu are un sos foarte lichid. Ceapa și legumele se fierb atât de bine, încât la final nu se mai simt deloc și se transformă într-un sos consistent, cu gust bogat și delicios. Vă promit că o să vă placă! De fapt, e și foarte ușor de făcut!”.
Ingrediente pentru tocăniță scurtă cu mămăligă
Pentru tocăniță: 700 g pulpă de porc
2 cepe de mărime medie
1 morcov
1 ardei
1 bucată rădăcină de țelină
sare, piper
4 lingurițe de boia dulce
3-4 linguri de ulei
250 ml suc de roșii
200 ml apă
Pentru mămpligă: 500 ml apă
150 g făină de mălai
puțină sare
un cub de unt (opțional)
View this post on Instagram
Mod de preparare
Se taie mărunt ceapa, ardeiul, țelina și morcovul. Se pot mărunți în robot dacă vă e mai ușor. Se taie și carnea cubulețe.
Toate legumele se călesc apoi în 3 linguri de ulei cu puțină sare, apoi se mai adăugă și carnea. Aceasta se condimentează cu piper, conform indicațiilor bucătarului. Se pot adăuga și fulgi de ardei iute, dacă vă place mâncarea picantă. Carnea se lasă să se gătească aproximativ 10 minute, amestecând ocazional, apoi se va adăuga sucul de roșii și apa.
Se lasă totul să fiarbă la foc mic pentru aproximativ o oră și jumătate, cu capacul pe o parte. Se amestecă din când în când. Secretul tocăniței scurte din carne de porc (sau din orice alt fel de carne) e să fiarbă încet, la foc mic.
Când tocănița e aproape făcută, se pregătește o mămăligă în care se amestecă și un cub de unt, pentru aromă și textură. Mămăliga se servește împreuă cu tocănița, în mod ideal, aceasta din urmă fiind așezată în farfurie pe un pat de mămăligă. Se potrivesc și alte garnituri: orez, cartofi piure sau natur, paste etc., mai dezvăluie Bucătar maniac.
Sursa: Instagram
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook