Simona Ionescu / Redactor Șef

Tort cu ciocolată și miere, o rețetă pe care vă recomandăm să o încercați

Tort cu ciocolată și miere, o rețetă pe care vă recomandăm să o încercați
Un tort cu ciocolată în multe straturi este mereu o prăjitură binevenită și care merită efortul de a fi preparată.

Ingrediente

Blat: 2 ouă

Zahăr 150g

▫️Miere 80 g

Un praf de sare

Unt 120g

Cacao 50 g

Bicarbonat 1 linguriță sau 5 g

Făină 350 g

Cremă: Smântână 25-30% 350 g

Ciocolată cu lapte 100 g

Lapte condensat fiert 250 g

Mod de preparare tort

Cerneți făina cu cacao și sare într-un bol, apoi amestecați. Puneți mierea, zahărul și untul într-o cratiță. Se încălzește amestecul până când untul este complet topit. Adăugați bicarbonat de sodiu, amestecați, apoi amestecați constant până când spuma își schimbă culoarea de la alb la caramel. Dați departe de pe foc.

Bateți ouăle cu mixerul la viteză ceva mai mare timp de 5 minute. Turnați amestecul de miere ușor răcit în ouă într-un jet subțire, fără a înceta să bateți amestecul. Adăugați făină, amestecați. Puneți aluatul pe o folie alimentară, se formeaza un strat, se învelește cu folie, se dă la frigider pentru minim 4 ore.

Împărțiți aluatul în 10 – 12 bile, întindeți cercuri cu un diametru puțin mai mare de 16 cm, înțepați cu o furculiță. Coaceți blaturile la 175 de grade pe modul sus-jos timp de aproximativ 7 minute, apoi tăiați marginile cu un inel de 16 cm. Răciți blaturile și puneți-le în pungă. Măcinați resturile în firimituri, pentru decor

Prepararea cremei și asamblare

Puneți laptele condensat într-un bol și bateți puțin. Topiți ciocolata la 45 de grade. Adăugați smântână în laptele condensat, bateți câteva minute. Se toarnă ciocolata topită în fir subțire, fără a înceta să bateți. Bateți încă timp de câteva minute, apoi crema este gata.

Pentru asamblare, aplicați puțină cremă pe suport puneți primul blat de tort. Dacă sunteți începători, construiți tortul într-o formă cu pereți detașabili. Întindeți aproximativ 50-60g de cremă peste fiecare blat și nivelați. Puneți puțină cremă deasupra prăjiturii și nivelați-o. Înveliți apoi tortul cu o folie alimentară, puneți un inel, și o farfurie plată și o încărcătură mică deasupra, apoi dați la frigider pentru 6-8 ore. Restul de cremă se păstrează la frigider pentru momentul decorării.

Dupa stabilizarea prăjiturii se îndepartează inelul și folia alimentară, se aplică restul de cremă pe margini se da la frigider 10 minute, apoi se aplica pe laterale și deasupra acestui tort resturile de blat mărunțite, pentru decor.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre