Reţeta foilor: 1 lingură cu miere, 1 ou, 180 g zahăr (1pahar de 200 ml), 50 g unt (sau margarină), 4 linguri de lapte, 3 g bicarbonat de sodiu (o linguriţă rasă), 300 g făină (2 pahare de 200 ml).
Crema: 700 g smântână de casă (puteţi folosi şi din comerţ, dar cu un procent ridicat de grăsime (25-35 ,%), 100-150 g zahăr (depinde cât de dulce mâncaţi)1plic zahăr vanilat, fructe (vişine, zmeură, căpşuni) opţional.
Prepararea cremei: Batem ingredientele cu mixerul doar 2 – 3 minute, dar să fiți atente să nu se taie crema din cauza grăsimii smântânii. Așa că batem crema 1 minut, ne oprim , o verificăm și dacă va fi necesar o mai mixăm.
Loredana se vrea Tina Turner a României. Uite cum arată la 50 de ani!
Cele 11 plante de apartament care purifică aerul excelent
Mod de preparare a foilor: punem într-un vas urmatoarele ingrediente: mierea, zahărul, oul, untul, laptele şi îl punem la baia cu aburi. Amestecăm pînă se dizolvă zahărul, dar amestecul să nu fiarbă. Ridicăm vasul, punem bicarbonatul de sodiu şi amestecăm. Adăugăm faina. Amestecăm şi frământăm. Aluatul va fi moale şi lipicios, dar să nu vă deranjeze acest lucru, îşi revine, căci îl punem în frigider pe 1 oră acoperit cu o folie alimentară.
Pregătim masa de lucru. Punem într-un colţ de masă 2 pahare de făină şi presărăm bine locul unde vom lucra. Punem aluatul din frigider şi adăugăm făină pînă va deveni uşor de modelat. Împărţim aluatul în 7 – 8 bucăţi egale şi facem biluţe. Fiecare biluţă o întindem pe masa tapetată cu făină, la mărimea tigăii în care le vom coace. Dacă formele ies neregulate se corectează când se scot din tigaie.
Asamblăm tortul, ungând fiecare foaie cu cremă. La final, punem restul de cremă deasupra. Lăsăm tortul gata asamblat 1 oră în bucătărie, apoi îl punem să se înmoaie peste noapte în frigider.
Sursa Bunica.md
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook