Simona Ionescu / Redactor Șef

Tort de Morcovi – rețetă de la Angi Cobuț

Tort de Morcovi – rețetă de la Angi Cobuț
Angi Cobuț este o prezență extrem de simpatică în matinalul “Cu capu-n zori” de la TVR 1. Pe lângă glumele spumoase pe care aceasta le face cu colegii ei de platou, Gabriel Fereșteanu și Liza Sabău, Angi este și o bucătăreasă desăvârșită.

Morcovii au fost folosiți în preparate dulci încă din perioada medievală, dat fiind faptul că pe vremea aceea îndulcitorii erau destul de scumpi și morcovii erau mult mai ușor de procurat. În afară de trestia de zahăr, morcovul e singura legumă care conține atât de mult zahăr, prin urmare a fost rapid adoptat că  ingredient în rețetele dulci.

Nu se cunosc încă originile tortului cu morcovi , însă popularitatea sa a luat amploare în Anglia, în cel de-al Doilea Război Mondial. În 2011 tortul cu morcovi (clasicul carrot cake) a fost votat ca fiind tortul preferat în Marea Britanie.

Nu vă lăsați înșelați de faptul că poate părea ciudat să faci un desert din morcovi, căci acesta vă va surprinde. Potrivit atât pentru copii cât și pentru adulții care s-au plictisit de atâta ciocolată (dacă există așa ceva), acest tort cu siguranță va deveni preferatul familiei voastre, îndată ce-l veți gusta. 

Ingrediente: 

1 kg de morcovi

250 de grame de zahăr brun 

300 gr faină

Un vârf de cuțit de bicarbonat

Un praf de copt

Coaja unei portocale sau lămâi

3 ouă 

Esența de vanilie

Ulei de floarea soarelui

Nucșoară

Scorțișoară

Mod de preparare: 

Curățăm și dăm pe răzătoare 1 kilogram de morcovi, îi stoarcem apoi adăugăm faina și zahărul, plicul de praf de copt și bicarbonatul.

Într-un bol punem uleiul, nucșoara, scorțișoară, 3 ouă și coaja de la o portocală, se amesteca apoi se combină cu amestecul de mai sus.

Se pune într-o tavă și se bagă la cuptorul deja încălzit la 180 de grade 45 de minute.

Poftă bună!

 

Tartă cu portocale și lămâie de la Gordon Ramsay

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre