Prepară Carpaccio de castravete cu dressing de iaurt și coriandru și sote de mere verzi și ai să te îndrăgostești de gustul lui. Este, până la urmă, un alt fel de salată. Dar ideală pentru zilele caniculare.
Ingrediente pentru Carpaccio de castravete cu dressing de iaurt
ulei de măsline
oțet
2 mere verzi
zeamă de lămâie
25 g unt
1 lingură miere de albine
50 g migdale
2 căței de usturoi
15-20 ml ulei de măsline
300 g iaurt
2 legături coriandru verde
1 ardei iute, verde
câteva frunze de mentă
câteva migdale
sare
piper
1 ridiche
Mod de preparare
Se curăță castravetele se taie 2-3 fâșii lungi din el, iar restul se taie în cuburi care se pun în blender. Se adaugă un cățel de usturoi, 200 ml iaurt, câteva frunze de mentă și puțin ulei de măsline și se prepară un sos tzatziki. Frunzele de coriandru se toacă și se pun în recipientul blenderului cu 2 căței de usturoi, frunze de mentă, ulei de măsline, puțin ardei iute, verde, câteva migdale coapte, iaurt, sare și piper și se transformă într-un sos aromat și ușor picant.
Merele se taie în cuburi cât de mici, se stropesc cu zeamă de lămâie și se sotează în unt topit. Fâșiile de castravete oprite se stropesc cu un dressing din oțet, ulei, sare și piper și se rulează, dar nu foarte strâns. În interiorul rulourilor se va pune sosul de coriandru și sosul de castraveți cu iaurt. Se presară migdale strivite, cubulețe de mere sotate și totul se glazurează cu miere. Se decorează cu frunze de mentă și rondele de ridiche.
Sursa: Chefi la cuțite
Înțepăturile de insecte. Remedii naturale să scăpăm de mâncărime
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook