Friptura de mânzat în sos de ceapă cu cartofi și salată verde este o alternativă la rețetele de fripturi din carne de porc sunt rețetele de fripturi din carne de pasăre sau de vită. Iar pentru cei care preferă în mod deosebit carnea de vită, avem o rețetă delicioasă de friptură de mânzat în sos de ceapă cu cartofi la cuptor cu care îi pot răsfăța pe cei dragi, de sărbători.

Pentru cei care nu știu, mânzat este un vițel înțărcat, dar care nu depășește vârsta de 2 ani.  Cea mai fragedă carne este considerată carnea de la un vițel de lapte, însă foarte gustoasă este carnea de mânzat.

Ingrediente pentru rețeta de friptură de mânzat

1 kg pulpă de mânzat, 500 gr ceapă roșie , 2 buc. ardei gras, 1 kg cartofi medii, 2 legături de pătrunjel, ulei de floarea soarelui, sare și piper, 1 cub de unt, 1 lingură de făină, 2-3 crenguțe de rozmarin

Mod de preparare

Pulpa de mânzat se porționează în bucăți mai mari. Se condimentează cu sare și piper, apoi se rumenește pe toate părțile în ulei încins. Se scot bucățile de carne într-un vas și se acoperă, păstrându-le la cald.

Ceapa și ardeiul se toacă în cuburi mari și se călesc până se pătrund ușor, în grăsimea din tigaie, rămasă de la pulpa de vițel. Apoi, se adaugă verdeața tocată și peste toate acestea se așază bucățile de carne. Se completează cu apă. Se acoperă vasul și se lasă la foc mediu pentru o oră. Sau se dă la cuptor pentru o oră și jumătate, la 180 de grade.

După ce carnea este bine pătrunsă, se scoate din vas. Se scurge și din grăsimea lăsată în vas, iar legumele se pasează bine. Și se îngroașă cu o lingură de făină desfăcută într-o lingură de unt topit ca la un sos bechamel. Cartofii se curăță, se spală și se dau la cuptor, întregi, stropiți cu ulei și condimentați cu sare și piper. Se așază în tava cu cartofi și 2-3 crenguțe de rozmarin, pentru a-i aromatiza plăcut.

Sursa: Chefi la cuțite

Regina Marii Britanii își schimbă politica. Decizii majore  după aniversarea de 95 de ani

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp