Simona Ionescu / Redactor Șef

Ghiveci ardelenesc. Rețetă cu de toate

Ghiveci ardelenesc. Rețetă cu de toate
O mâncare sățioasă și gustoasă: ghiveci ardelenesc. O mâncare simplă, pe bază de legume. O rețetă cu de toate, ieftină și bună.

Sănătoasă și ieftină, această rețetă de ghiveci de legume se bazează pe mici trucuri ce țin de fragezimea și timpul de gătire al fiecărei legume folosite.

Ghiveci ardelenesc. Rețeta

O mâncare gustoasă, dar totodată și o armonie de culori prin prepararea acestui ghiveci de legume ardelenesc.

Ingrediente

  • 400 g carne de porc
  • 6 cartofi
  • 300 g fasole fideluţă
  • 300 g fasole roşie uscată
  • 3-4 morcovi
  • 2 cepe
  • 2 ardei
  • 400 g piure de roşii
  • 3-4 linguri ulei de floarea-soarelui
  • sare
  • piper boabe
  • 1 legătură de mărar
  • cimbru uscat

Mod De Preparare

  • Se alege fasolea uscată şi se lasă câteva ore să se înmoaie.
  • După ce a stat în apă călduţă, se scoate şi se pune să fiarbă.
  • Se fierbe în câteva ape până se elimină toxinele, apoi se scoate în sită să se scurgă.
  • Carnea se taie cubuleţe şi se căleşte în uleiul încins.
  • Se înăbuşe uşor la foc mediu şi se adaugă ceapa şi ardeii tăiaţi cubuleţe.
  • Morcovii, fasolea verde şi cartofii se spală, se curăţă şi se taie cubuleţe.
  • Se adaugă în cratiţa cu carne şi se lasă să fiarbă la foc potrivit.
  • După ce au fiert şi legumele, şi ceapa, se adaugă piureul de roşii şi fasolea fiartă.
  • Ghiveciul se lasă să scadă în cuptor şi se serveşte cu mărar şi cimbru.

El este omul cu cea mai mare pensie din țară. Ce a făcut cu mormanul de bani?

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre