Sănătoasă și ieftină, această rețetă de ghiveci de legume se bazează pe mici trucuri ce țin de fragezimea și timpul de gătire al fiecărei legume folosite.

Ghiveci ardelenesc. Rețeta

O mâncare gustoasă, dar totodată și o armonie de culori prin prepararea acestui ghiveci de legume ardelenesc.

Ingrediente

  • 400 g carne de porc
  • 6 cartofi
  • 300 g fasole fideluţă
  • 300 g fasole roşie uscată
  • 3-4 morcovi
  • 2 cepe
  • 2 ardei
  • 400 g piure de roşii
  • 3-4 linguri ulei de floarea-soarelui
  • sare
  • piper boabe
  • 1 legătură de mărar
  • cimbru uscat

Mod De Preparare

  • Se alege fasolea uscată şi se lasă câteva ore să se înmoaie.
  • După ce a stat în apă călduţă, se scoate şi se pune să fiarbă.
  • Se fierbe în câteva ape până se elimină toxinele, apoi se scoate în sită să se scurgă.
  • Carnea se taie cubuleţe şi se căleşte în uleiul încins.
  • Se înăbuşe uşor la foc mediu şi se adaugă ceapa şi ardeii tăiaţi cubuleţe.
  • Morcovii, fasolea verde şi cartofii se spală, se curăţă şi se taie cubuleţe.
  • Se adaugă în cratiţa cu carne şi se lasă să fiarbă la foc potrivit.
  • După ce au fiert şi legumele, şi ceapa, se adaugă piureul de roşii şi fasolea fiartă.
  • Ghiveciul se lasă să scadă în cuptor şi se serveşte cu mărar şi cimbru.

El este omul cu cea mai mare pensie din țară. Ce a făcut cu mormanul de bani?

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp