Sănătoasă și ieftină, această rețetă de ghiveci de legume se bazează pe mici trucuri ce țin de fragezimea și timpul de gătire al fiecărei legume folosite.
Ghiveci ardelenesc. Rețeta
O mâncare gustoasă, dar totodată și o armonie de culori prin prepararea acestui ghiveci de legume ardelenesc.
Ingrediente
- 400 g carne de porc
- 6 cartofi
- 300 g fasole fideluţă
- 300 g fasole roşie uscată
- 3-4 morcovi
- 2 cepe
- 2 ardei
- 400 g piure de roşii
- 3-4 linguri ulei de floarea-soarelui
- sare
- piper boabe
- 1 legătură de mărar
- cimbru uscat
Mod De Preparare
- Se alege fasolea uscată şi se lasă câteva ore să se înmoaie.
- După ce a stat în apă călduţă, se scoate şi se pune să fiarbă.
- Se fierbe în câteva ape până se elimină toxinele, apoi se scoate în sită să se scurgă.
- Carnea se taie cubuleţe şi se căleşte în uleiul încins.
- Se înăbuşe uşor la foc mediu şi se adaugă ceapa şi ardeii tăiaţi cubuleţe.
- Morcovii, fasolea verde şi cartofii se spală, se curăţă şi se taie cubuleţe.
- Se adaugă în cratiţa cu carne şi se lasă să fiarbă la foc potrivit.
- După ce au fiert şi legumele, şi ceapa, se adaugă piureul de roşii şi fasolea fiartă.
- Ghiveciul se lasă să scadă în cuptor şi se serveşte cu mărar şi cimbru.