Glühwein este o băutură ce are la bază vin roșu și diverse condimente. Această băutură se servește caldă pe timpul iernii, în special de sărbători.

Glühwein, vin fiert în stil nemțesc

Nemții și austriecii pun mai multe condimente în vinul fiert, dar îi spun la fel, Glühwein (vin fiert).

Ingrediente

  • 1 portocală desfăcută în felii
  • 1 sticlă de vin roșu
  • 200 g zahăr
  • 5 cuișoare
  • 1 baton de scorțișoară
  • 2 bucăți anason stelat
  • ghimbir proaspăt (după gust)
  • 150 ml rachiu, rom, amaretto sau schnapps

Mod de preparare

  • Feliile de portocală, vinul, zahărul, cuișoarele, scorțișoara, anasonul stelat și ghimbirul se pun într-o oală încăpătoare.
  • Timp de 10 – 15 minute se încălzește preparatul la foc potrivit, având grijă ca amestecul să nu fiarbă.
  • Spre final se adaugă și cele 150 ml de rachiu, se toarnă în pahare/căni și se servește cald.

Cotlet de porc în sos dulce-acrişor. O idee pentru masa de Revelion

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp