Dr. Harold Shipman a fost poreclit „Dr. Moartea ”, după ce a ucis peste 200 de pacienți. Este considerat unul dintre cei mai  mari criminali în serie din istorie. A fost un familist căsătorit, care a reușit să strângă 218 de crime (și chiar 250) în timp ce lucra ca un medic.

Dr. Shipman, poreclit „Dr. Moartea ”

Un criminal în serie. Dr. Harold Shipman a fost unul dintre cei mai mari ucigași în serie din istorie. Culmea a fost că era britanicul a fost un familist căsătorit. A reușit să strângă 218 de crime (poate 250) în timp ce lucra ca un medic.

Harold Shipman și-a început jocul ucigaș în 1972 și se crede că a ucis cel puțin 71 de pacienți în timp ce lucra la prima sa practică. Se estimează că a dublat acest număr la o a doua practică la care s-a alăturat. Colegii l-au găsit arogant și prea încrezător.

În cele din urmă, în 1998, alți medici au observat numărul neobișnuit de mare de certificate de incinerare pe care Shipman le semnase. Ei au observat, de asemenea, asemănări izbitoare la pacienții recent decedați. Majoritatea erau femei în vârstă care au fost găsite așezate și îmbrăcate complet, nu în pat, așa cum ar fi de obicei cazul bolnavilor grav.

În ciuda acestor indicii, această investigație inițială a fost tratată în mod prost, permițându-i lui Shipman să mai omoare de trei ori. Norocul lui Shipman s-a epuizat mai târziu în acel an. Fiica ultimei sale victime, avocata Kathleen Grundy, a susținut că dr. Harold Shipma a ucis-o pe mama ei. Mai mult, că a încercat să creeze un nou testament fals, numindu-l drept singurul ei beneficiar.

O autopsie a dezvăluit niveluri letale ridicate de diamorfină, drogul folosit de Shipman pentru majoritatea crimelor. El a fost în mod oficial acuzat de 15 crime și a fost condamnat și condamnat la viață fără condiționare în 2000.

Dr. Harold Shipman Shipman a murit în 2004, după ce s-a sinucis în celula sa. Nu a recunoscut niciodată vreuna dintre crime. Sursa: history.com


Anastasia Romanov a Rusiei și cel mai mare mister al istoriei

Celebrități ale istoriei care aveau animale de companie bizare. Soția lui Napoleon avea un urangutan

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp