Prețurile astronomice pe care aceste bijuterii le-au obținut au ținut prima pagină a ziarelor din întreaga lume. Cât costă cei mai scumpi cercei din lume. Nu veți crede pentru ce sumă s-au vândut.
Diamantul Apollo Blue
Deși diamantele au fost promovate într-o pereche de cercei, acestea au fost vândute ca loturi individuale, pe 16 mai 2017, la Sotheby’s din Geneva, deoarece fiecare piatră era excepțională. Licitația pentru diamantul Apollo Blue în formă de pară, de 14,54 carate, a mers relativ repede.
Premiu pentru colecționar
Prețul final pentru cel mai mare diamant Fancy Vivid Blue fără cusur intern care a fost oferit vreodată la licitație a fost de 42.087.302 de dolari.
Piatra prețioasă a fost o achiziție epică pentru colecționarul care l-a cumpărat. Potrivit GIA, Apollo Blue este un diamant de tip IIb, un grup extrem de rar, care conține mai puțin de jumătate de procent din toate diamantele existente.
Cel mai bun diamant existent s-a vândut pentru suma de 15.338.176 de dolari
Licitația pentru Artemis Pink de 16 carate în formă de pară a continuat puțin mai mult timp, mai multe persoane participând la acțiune. În cele din urmă, Fancy Intense Pink s-a vândut pentru 15.338.176 de dolari. Potrivit GIA, Artemis Pink este un diamant de tip IIa, care este cel mai bun diamant existent. Cerceii cu diamante Artemis și Apollo vor rămâne împreună.
Cumpărătorul, care a ales să-și păstreze anonimatul, a obținut ambele pietre pentru un total de 57.425.478 de dolari .
Cel mai scump inel cu diamant din lume
În topul celor mai scumpe inele cu diamante din lume se află Pink Star, care s-a vândut pentru suma de 71,2 milioane de dolari. Un inel cu un uimitor diamant de 59,60 de carate, în formă ovală, de tip IIa, de culoare roz intens, în centrul său. De ce a avut Pink Star un preț atât de mare? În primul rând, tipul IIa este o categorie rară de diamante fără impurități măsurabile.
Pe de altă parte, în 2016, GIA l-a clasificat ca fiind cel mai mare diamant fără cusur intern din lume. Mai puțin de unu la sută din diamantele din lume sunt clasificate ca fiind de culoare fantezie și doar câteva dintre ele sunt roz.
În aprilie 2017, Chow Tai Fook, o companie de bijuterii cu sediul în Hong Kong, a cumpărat inelul pentru această sumă imensă la licitația Sotheby’s din Hong Kong. Compania l-a redenumit CTF Pink, după inițialele sale.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook