Simona Ionescu / Redactor Șef

Crimele măcelarului din Iași, descoperite de un câine curios. Patrupedul a dat o indicație esențială

Crimele măcelarului din Iași, descoperite de un câine curios. Patrupedul a dat o indicație esențială
Vasile Tcaciuc este reținut în istorie drept un criminal în serie de top, cu 26 de victime. Înaintea lui, în ”clasament” pe primul loc se află o femeie, Vera Renczi, cu 35 de victime. Vasile își ademenea victimele și le aducea în casa lui, unde le omora cu un topor.

Faptele unui basarabean au fost dezvăluite de un câine. Când un nou proprietar s-a mutat în casă, patrupedul acestuia a mirosit ceva ciudat sub podeaua casei.

Măcelarul din Iași. Motivul lui principal a fost jaful

Vasile Tcaciuc este reținut în istorie drept un criminal în serie de top, cu 26 de victime. El a omorât între între 1917 si 1935. Acesta își ademenea victimele și le aducea în casa lui, unde le omora cu un topor. Motivul lui principal a fost jaful. Poliția a descoperit 6 cadavre îngropate sub casa lui, dar acesta era deja închis pentru furt și tâlhărie.

Vasile Tcaciuc a încercat să evadeze de la o reconstrucție a faptelor, dar a fost împușcat de un polițist. S-ar putea să fie cel mai prolific criminal în serie. Acesta a recunoscut că a omorât 26 de oameni. Presa timpului l-a numit ”Măcelarul din Iași”.

Totul a început în 1935, an în care noul proprietar al unui imobil ieșean, a fost alertat de câinele unui musafir. Patrupedul dăduse semne de agitație și zgâria insistent podeaua casei. Curios, noul proprietar a sapat în locul indicat de animal și, spre oroarea sa, descoperea șase cadavre îngropate la mică adâncime.

Toate prezentau urme de lovituri cu un corp contondent, cel mai probabil un topor, iar starea în care se aflau acestea trăda un sadism atroce. Prinderea ucigașului nu a fost atât de dificilă pe cât s-ar crede.

Inițial, nu a recunoscut faptele

Fostul proprietar al imobilului, basarabeanul Vasile Tcaciuc, se afla deja în arestul poliției ieșene pentru mai multe jafuri și tâlhării. Deși, inițial, acesta nu a recunoscut faptele, confruntat cu două dintre concubinele sale, el renunța la masca nevinovăției și mărturisea autorităților crudul adevăr.

Vasile Tcaciuc recunoștea atunci uciderea și ciopârțirea celor șase victime pe care le îngropase chiar sub podeaua casei în care locuia, dar acesta nu era decât începutul unui șir îngrozitor de crime. În cinci ani, basarabeanul ucisese nu mai puțin de 26 de persoane, printre care și un copil.

Unicul scop al acestor odioase fapte a fost jaful. După cum el însuși mărturisea, ucigașul își comandase chiar și un topor special, care să nu îi alunece din mână.

În timpul reconstituirii uneia dintre crime, Vasile Tcaciuc încerca să fugă, profitând de lipsa de atenție a celor care îl însoțeau. A fost ucis pe loc de mai multe focuri de revolver. Sursa: stireadeiasi.ro

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre