„101 Dalmațieni”, desenul animat lansat de Walt Disney în 1961, este iubit și acum și a încântat mulți copii și adulți, fiind o continuă inspirație pentru filme și desene animate ulterioare.
O serie de imagini din culisele filmărilor, în care apar Lisa Davis, artista care i-a dat voce Anitei, animatorii Eric Larson și Frank Thomas, precum și mai mulți dalmațieni reali, oferă o perspectivă emoționantă asupra unuia dintre cele mai iubite desene animate din istorie.
În imaginile extrase din arhiva Disney apar o parte dintre dalmațienii prezenți la filmări, care i-au inspirat pe animatorii atunci când desenau scenele celebre. Fotografiile adorabile îi arată pe căței în timp se sunt cățărați pe pian, stau cuminți pentru a fi desenați, sau chiar aduc pălăria unuia dintre desenatori.
Disney a ținut 230 de pui și 20 de dalmațieni adulți la filmări
Pentru a surprinde comportamentul precum și esența plină de viață a simpaticilor patrupezi, Disney a folosit 230 de pui de dalmațian, da și 20 de adulți în timpul filmărilor.
Deși în fotografiile împărtășite nu apar toți, este limpede că pentru echipa de filmare întreaga experiență a fost o adevărată aventură, dar și o plăcere.
Puiul mort născut de Perdita a existat în realitate
Deși desenul animat creat de Disney este celebru, puțini știu că el este realizat după o poveste scrisă de autoarea Dodie Smith, care s-a inspirat din propria ei experiență.
Mai exact, scena în care Perdita dă naștere la 15 pui de dalmațian, iar unul se naște mort și este înviat prin masaj cardiac de către stăpân, este una bazată pe realitate.
Practic, nașterea puilor din film reflectă experiența reală a autoarei Dodie Smith. Câinii ei dalmațieni au avut 15 pui, iar unul dintre ei s-a născut mort, dar a fost readus la viață de soțul ei, un eveniment redat și în film.
Cu toate că „101 Dalmațieni” a avut parte de mai multe reecranizări de-a lungul anilor, mulți fani consideră și azi că varianta lansată de Disney în 1961 este cea mai bună și deci plasată în topul preferințelor.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook