Simona Ionescu / Redactor Șef

Lucruri incredibile, ascunse în arhivele Vaticanului. Nu v-ați fi așteptat la așa ceva

Lucruri incredibile, ascunse în arhivele Vaticanului. Nu v-ați fi așteptat la așa ceva
În arhivele vaste ale Vaticanului, probabil cea mai puternică instituție de pe planetă, se ascund multe secrete.

Din când în când, mai ies la suprafață povești ciudate despre lucruri ascunse în arhivele Vaticanului, la care nimeni nu s-ar fi gândit vreodată.

Un „cronovizor” care a făcut o fotografie a crucificării

Potrivit informațiilor oferite de historicmysteries.com, Marcello Pellegrino Ernetti, un preot romano-catolic foarte respectat, a anunțat la un moment dat că face parte dintr-o echipă care a reușit să inventeze o mașină de călătorit în timp cunoscută sub numele de „Chronovisor”.

Scheletul elefantului de companie al papei

De asemenea, se crede că deține și scheletul unui elefant. Și nu al oricărui elefant, ci chiar al animalului de companie al Papei Leon al X-lea, pe nume Hanno. La început părea un zvon, dar povestea s-a dovedit în mod neașteptat adevărată în 1962. Atunci un grup de muncitori italieni care săpa în curtea Belvedere din Vatican pentru a moderniza un sistem de răcire și încălzire, a găsit sub dale ultimul loc de odihnă al elefantului.

Cercetările ulterioare au dezvăluit că regele Manuel I al Portugaliei l-a dăruit pe Hanno Papei Leon al X-lea. La acea vreme, liderii Portugaliei erau cunoscuți pentru faptul că aduceau animale străine și exotice ca daruri pentru papi. Hanno a devenit destul de faimos și, de asemenea, pleca să se plimbe pe străzile orașului în zilele de festival și la alte ocazii speciale, spre încântarea publicului.

Evanghelia eseniană a păcii

Tot în arhivele Vaticanului s-ar afla și Evanghelia eseniană a păcii, care se pare că a fost scrisă de secta evreiască responsabilă pentru manuscrisele de la Marea Moartă. Ceea ce ar însemna, spun specialiștii, că a fost compusă foarte aproape de viața lui Iisus. Ceea ce îi face pe esenieni atât de interesanți este faptul că ei nu sunt menționați deloc în Biblie, drept urmare, unii au ajuns la concluzia că ei sunt evreii din Biblie și că Iisus a fost unul dintre ei.

Un episcop catolic pe nume Edmond Bordeaux Szekely, care a găsit prima dată manuscrisul la Vatican, a susținut că evanghelia dovedea că Iisus era vegetarian. Dar, întrucât Szekely era el însuși un vegetarian extrem de strict și întrucât nu există nicio înregistrare a presupusei sale vizite la Vatican, majoritatea oamenilor cred că a inventat totul.

Viața de familie și descendenții lui Iisus

Există zvonuri că tot Vaticanul ar avea documente care vorbesc despre primii ani de viață ai lui Iisus, dar care sunt ținute secrete din cauza impactului exploziv pe care l-ar avea asupra ortodoxiei. Are Isus o familie? Descendenți? Poate că Vaticanul știe și poate că păstrează secretul.

Vaticanul crede în extratereștri

Vaticanul este de acord cu ideea de viață extraterestră. De altfel, Biserica Catolică organizează conferințe și sponsorizează cercetări privind posibilitatea existenței extratereștrilor. Teoria spune că Vaticanul a aflat de existența extratereștrilor prin descoperirea unor artefacte ascunse în marile piramide din Giza.

Susținătorii acestei teorii subliniază faptul că atât Napoleon, cât și Hitler, după ce au obținut acces la secretele Vaticanului, s-au îndreptat imediat după aceea direct spre piramide: Napoleon chiar și-a riscat întreaga armată în expediție și s-a blocat în nordul Africii în acest proces. Cu toate acestea, ceea ce au găsit acolo rămâne un mister.

Lucifer însuși

Oare Vaticanul îl are pe îngerul căzut Lucifer ascuns într-o temniță infernală, de sub Palatul Papal? Se crede că părintele Gabriele Amorth, exorcistul cu cel mai înalt grad în ierarhia Vaticanului, responsabil pentru zeci de mii de exorcizări ar fi vorbit cu acesta. Așa că, atunci când în 2010 a afirmat că Satana se afla de fapt în Vatican, oamenii au fost atenți.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre