Simona Ionescu / Redactor Șef

Vedete care și-au dedicat viața forțelor oculte (I) David Bowie făcea amestec de cocaină cu Kabbalah

Vedete care și-au dedicat viața forțelor oculte (I) David Bowie făcea amestec de cocaină cu Kabbalah
Multe vedete își țin religia în intimitate, chiar dacă au o viață religioasă cât se poate de activă. Unii cred în fantome, altele folosesc unguente magice și poțiuni. Sunt vedete care cred în puterea vindecătoare a cristalelor. 

Sunt unele vedete care și-au dedicat viața forțelor oculte și nu se ascund deloc. Fac ritualuri închinate Zeiței sub luna plină, cred în Lucifer sau în practici șamanice. Ceea ce e cert e că ocultismul face parte din viața multor vedete internaționale.

Henry Zebrowski: ultimul satanist de stânga

Henry Zebrowski este cunoscut de cei mai mulți ca Alden Kupferberg în „Lupul de pe Wall Street”. Și pentru suprapunerea celor cărora le place crima, umorul supranatural, de toaletă și podcast-uri, Zebrowski pune voci pe „Ultimul podcast din stânga”.

El este, de asemenea, un satanist înflăcărat, care încheie fiecare episod din LPOTL cu un „Salut Satan!” spus din toată inima. Potrivit Metro Times, a combinat vrăjitoria și ritualurile satanice în oficierea căsătoriei prietenului său și co-gazdă a podcastului, Marcus Parks.

Potrivit lui Zebrowski, spectacolul său „Your Pretty Face Is Going to Hell” are vibrații satanice, deoarece designerul artistic, Shane Morton, este un satanist propriu-zis. Morton l-a făcut pe Zebrowski să devină de acea cale. Ei tratează spectacolul ca „un ritual gigantic de magie”.

Zebrowski are un altar în casa lui. El a declarat: „Când vine vorba despre el, cel mai bun lucru pentru care magia poate fi folosită sunt banii și puterea”. El crede că și-a obținut rolul în „Eroii: Renăscut” datorită unui ritual. Actorul spune că ceremonia a adăugat mai mult haos decât magie în viața sa, și a petrecut un an ocupându-se de consecințele personale.

David Bowie: cocaină și Kabbalah

Psychology Today a remarcat faptul că David Bowie și-a umplut nopțile nedormite induse de cocaină examinând cărți despre ocultism. Personajul „Thin White Duke” al lui Bowie a fost preluat dintr-un vers din cartea de poezie „White Stains” a lui Aleister Crowley. De asemenea, muzicianul a făcut publice credințele sale atunci când a scris versurile „Sunt mai aproape de Zori de Aur / Scufundat în uniforma / imaginea lui Crowley”.

Bowie a preluat, de asemenea, din Kabbalah, o filozofie înrădăcinată în iudaism, în același timp fascinată de simbolologia magică a naziștilor – ceva care i-a afectat cariera. Prietenul său, Glenn Hughes din Deep Purple, a spus: „Bowie se simțea înclinat să meargă pe tangențe foarte bizare despre Aleister Crowley sau despre naziști sau cifre. … Bowie a călătorit direct în inima întunericului psihic, pierdut în propria sa lume”.

Potrivit Far Out, Bowie a văzut odată bule de aer în piscină și a fost convins că e un demon în apă, astfel că a practicat un ritual de exorcizare. După o dispută cu Jimmy Page (Led Zeppelin), Bowie a devenit atât de îngrozit de ideea că Page ar fi chemat demoni, încât a păstrat orice ar putea fi folosit împotriva lui, inclusiv urină și tăieturi de unghii.

Bowie nu a susținut credințe puternice mai târziu în viața sa, spunând într-un interviu citat în Fortean Times, că există o „nevoie permanentă de a se mișca între ateism sau un fel de gnosticism”.

Jimmy Page și scara care duce la cer

Jimmy Page de la Led Zeppelin a cumpărat fosta locuință a lui Aleister Crowley, Boleskine House, pe malul lacului Ness. Potrivit scoțianului, Crowley deținuse Boleskine la începutul anilor 1900, și oficia aici ritualuri satanice din Cartea Abramelin. Page însă nu a petrecut mult timp acolo.

„În acea casă s-au întâmplat lucruri ciudate care nu au nicio legătură cu Crowley. Vibrațiile proaste erau deja acolo”, a spus artistul din Led Zeppelin. În schimb, și-a lăsat prietenul din copilărie să trăiască acolo timp de 20 de ani înainte de a vinde casa. Page a răspuns unui student la Oxford Union, în 2017, spunând că este interesat de Ziua de Aur și „de felul a ceea ce s-a întâmplat și de la ceea ce se întâmplă cu acel fel de dragoste pentru toate lucrurile mistice și magice…”

Este o legendă urbană obișnuită că Page trebuie să aibă o oarecare afiliere cu Diavolul, deoarece piesa „Stairway to Heaven” în spate produce mesaje despre „Satana dulce”, mai degrabă decât simplele prostii cărora mintea umană le dă sens. Page a spus despre asta: „Doamne, e destul de greu să scrii muzică într-un singur sens”.

Giselle Bundchen – modelul vrăjitor

„Ai noroc că te-ai căsătorit cu o vrăjitoare – sunt doar o vrăjitoare bună”, i-a spus Giselle Bundchen, model celebru la nivel internațional, soțului ei Tom Brady, potrivit CBS Boston. Rick Wiles, gazdă de radio și fondatorul TruNews, a început să se teamă pentru sufletul lui Brady, potrivit CBS Boston.

Acesta ar fi declarat:  „Se culcă cu o vrăjitoare. Există ramificații spirituale profunde pentru asta”. Mai mult, Wiles l-a amenințat că comisarul NFL Roger Goodell l-ar putea suspenda pe Brady pentru că ar fi folosit vrăjitoria pentru un avantaj competitiv.

Brady a menționat că Bundchen este „atât de convinsă de puterea intenției și de a crede lucrurile care se vor întâmpla cu adevărat”. Bundchen întreține un altar pentru soțul ei. Ea îi dă pietre vindecătoare și îl unge cu uleiuri de protecție. De asemenea, îi dă mantre de repetat.

El spune că a încetat să-i pună la îndoială magia, mai ales când indicațiile ei l-au ajutat. Potrovit Deseret News, casa lor este plină de un amalgam de reprezentări religioase. Brady a explicat: „Dar cred că suntem în tot. Nu știu ce cred. Cred că există un sistem de credințe, nu sunt sigur ce este”. Concluzia: dacă Giselle Bundchen este o vrăjitoare, ea este una eclectică, scrie Grunge.com.

Sursa foto: Instagram

Loc unic în România. Moartea cu coasa rânjește la credincioși

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre