Pe lângă deserturi din dovleac, din dovlecei pot fi preparate şi pârjoale. Sunt bune cu iaurt sau smântână.

Pârjoale din dovlecei. Rețeta

Li se spune pârjoale pentru că seamănă ca mărime cu chifteluțele moldovenești, mai mari, cu mult usturoi și verdeață. În plus, la cele din dovlecel se mai pune brânză și mult usturoi!

Ingrediente

  • dovlecei proaspeți, tineri – 1,5 kg
  • 1 ceapă
  • usturoi după gust
  • 1 legătură mare pătrunjel
  • 1 legătură mare mărar
  • 2 ouă
  • brânză 500 g, de care aveți – proaspătă, urdă, telemea, caș, mozzarella
  • sare, piper, ardei iute macinat sau boia de ardei
  • făina sau pesmet pentru modelat
  • ulei pentru prăjit

Mod de preparare

  • Dovleceii se spală, se taie capetele și se dau pe răzătoarea mică, se pune sare și se lasă 30 de minute, să-și lase apa, apoi se scurg bine de tot, să nu mai aibă apă.
  • Se amestecă cu usturoiul curățat și pisat mărunt, ceapa tocată foarte fin, brânza, oul, verdeața tocată mărunt, sarea și piperul/ardeiul.
  • Se rup bucăți potrivite, se dau prin făină sau pesmet și se prăjesc în ulei încins.
  • Se scot pe servețele absorbante sau într-o strecuratoare, să se scurgă uleiul.

Pentru reteta de post nu se folosesc brănză și ouă, se adaugă 1-2 linguri de făină ca să lege compoziția.

Se pot prepara și la cuptor, așezate pe hârtie de copt, se evita astfel prăjeala.


Traian Băsescu, mai vesel de când are nepoți. Poze de colecție

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp

Parteneri