Paste în sos de roșii cu spanac și brânză de capră

Paste în sos de roșii cu spanac și brânză de capră
Chef Nicolai Tand a pregătit două preparate în cadrul îndrăgitului matinal Neatza cu Răzvan și Dani, unul fiind această delicioasă rețetă de paste în sos de roșii cu spanac și brânză de capră.

Cu ingrediente delicioase și proaspete ce încă se găsesc pe piață, Chef Nicolai Tand, a gătit în platoul de la Neatza cu Răzvan și Dani, o rețetă de paste în sos de roșii cu spanac și brânză de capră, foarte gustoasă și frumos asamblată în straturi.

Ingrediente pentru Paste în sos de roșii cu spanac și brânză de capră

250 gr paste, 300 gr frunze de spanac, unt, 2 căței de usturoi, sare și piper, 1 gălbenuș de ou; 400 gr roșii cherry în sos de roșii, 2-3 căței de usturoi, cimbru și rozmarin, 2 foi de dafin, ulei de măsline, sare și piper, puțin zahăr, muguri de pin, 250-300 gr brânză de capră, 1 albuș + 1 ou, câteva ridichi roșii

Mod de preparare pentru rețetă de paste în sos de roșii cu spanac și brânză de capră

Spanacul se spală bine și se lasă la scurs. Apoi se trage ușor în unt aromatizat cu 2 căței de usturoi striviți, dar necurățați de coajă. După ce se aromatizează untul, aceștia se înlătură și se adaugă spanacul. Când spanacul este pătruns, se strivește ușor cu furculița, se lasă la temperat și se amestecă cu un gălbenuș de ou.

Între timp, se fierb și pastele în apă clocotită cu sare, se scurg și se lasă la temperat. Roșiile cherry se toarnă într-o formă termorezistentă unsă cu puțin unt. Se adaugă peste acestea sare, piper. 1-2 căței de usturoi răzuiți, cimbru și rozmarin, ulei de măsline, semințe de pin și 2 foi de dafin. Apoi se strivesc roșiile ușor cu furculița.

Peste sosul de roșii se adaugă pastele, iar peste paste se întinde spanacul amestecat cu gălbenuș de ou. Se presară bucăți din brânza de capră pe deasupra și se împrăștie peste acestea oul întreg cu albușul bine amestecate. Se dă vasul cu paste în sos de roșii cu spanac și brânză de capră la cuptor, la temperatură medie pentru 15 minute, atât cât să se degaje toate aromele și să se întrepătrundă gusturile ingredientelor.

Se lasă preparatul să se tempereze, se presară pe deasupra felii sau cuburi de ridichi și se poate servi.

Sursa: Chefi la cuțite

Săptămâna modei la Paris 2021. Fără spectacole publice de pasarelă, doar online

Recomandarile noastre