Pe rețeta de plăcintă de ciuperci să ”bat” bucătarii francezi și germani, însă românii pun și praz oltenesc.

Plăcintă cu ciuperci. Rețeta

Uneori trebuie să gătești rapid cina pentru a mânca sănătos și gustos. În acest caz, o plăcintă cu ciuperci va fi soluția, iar gustul este pur și simplu uimitor. Ingredientele  necesare sunt la îndemână.

Ingrediente

  • 350 g aluat de plăcintă
  • 1 legatură ceapă verde
  • 2-3 fire de usturoi verde
  • 250 g ciuperci proaspete
  • 1 fir de praz (numai partea albă)
  • 50 g unt
  • 2 ouă
  • 100 g urdă
  • 50 g telemea de vacă
  • 1 lingura ulei
  • sare
  • piper măcinat
  • mărar şi pătrunjel verde

Mod de preparare

  • Aluatul de plăcintă se desfa­ce şi se lasă la decongelat, iar cuptorul se încălzeşte. Pentru copt, se pregăteşte o tavă care se tapetează cu hârtie de copt şi se unge cu puţin ulei.
  • Ceapa verde, prazul şi ustu­roiul verde se curăţă, se spală şi se taie rondele. Se dau cu un praf de sare şi se călesc într-o tigaie încinsă cu unt.
  • Se adaugă ciu­percile tăiate cubuleţe şi se înăbuşă la foc mic, până dispare toată apa din tigaie, aproximativ 10 minute.
  • Se ia de pe foc, se lasă să se răcească şi se adaugă ouăle bătute, urda pasată, telemeaua rasă, verdeaţa tocată mărunt, o linguriţă rasă de sare şi puţin piper.
  • Se întinde aluatul, se unge cu puţin unt şi se presară umplutura.
  • Se rulează, se aşază într-o tavă unsă cu ulei şi se coace în cup­torul bine încins, la foc potrivit, 35-45 de minute. Când s-a rumenit, se scoate din cuptor.
  • Plăcinta se taie, numai după ce se răceşte puţin. Este foarte gustoasă şi rece şi se serveşte ca aperitiv.

Gratinarea, arta coptului în crustă. Secretele bucătarilor

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp

Parteneri