Pe rețeta de plăcintă de ciuperci să ”bat” bucătarii francezi și germani, însă românii pun și praz oltenesc.
Plăcintă cu ciuperci. Rețeta
Uneori trebuie să gătești rapid cina pentru a mânca sănătos și gustos. În acest caz, o plăcintă cu ciuperci va fi soluția, iar gustul este pur și simplu uimitor. Ingredientele necesare sunt la îndemână.
Ingrediente
- 350 g aluat de plăcintă
- 1 legatură ceapă verde
- 2-3 fire de usturoi verde
- 250 g ciuperci proaspete
- 1 fir de praz (numai partea albă)
- 50 g unt
- 2 ouă
- 100 g urdă
- 50 g telemea de vacă
- 1 lingura ulei
- sare
- piper măcinat
- mărar şi pătrunjel verde
Mod de preparare
- Aluatul de plăcintă se desface şi se lasă la decongelat, iar cuptorul se încălzeşte. Pentru copt, se pregăteşte o tavă care se tapetează cu hârtie de copt şi se unge cu puţin ulei.
- Ceapa verde, prazul şi usturoiul verde se curăţă, se spală şi se taie rondele. Se dau cu un praf de sare şi se călesc într-o tigaie încinsă cu unt.
- Se adaugă ciupercile tăiate cubuleţe şi se înăbuşă la foc mic, până dispare toată apa din tigaie, aproximativ 10 minute.
- Se ia de pe foc, se lasă să se răcească şi se adaugă ouăle bătute, urda pasată, telemeaua rasă, verdeaţa tocată mărunt, o linguriţă rasă de sare şi puţin piper.
- Se întinde aluatul, se unge cu puţin unt şi se presară umplutura.
- Se rulează, se aşază într-o tavă unsă cu ulei şi se coace în cuptorul bine încins, la foc potrivit, 35-45 de minute. Când s-a rumenit, se scoate din cuptor.
- Plăcinta se taie, numai după ce se răceşte puţin. Este foarte gustoasă şi rece şi se serveşte ca aperitiv.